CIJELA SRBIJA BRUJI O KOMENTARU UČITELJICE POSLIJE DIKTATA: Kad su roditelji vidjeli OSTALI SU BEZ TEKSTA

Objavljeno:19.01.2020 - 20:53
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Prije svega nekoliko dana roditelji su se užasnuli nad porukom koju je jedan đak na diktatu dobio od svoje učiteljice, a sada svi pričaju o ovome.

Sigurno se sjećate diktata o kome je nedavno pričala cijela Srbija, a u kome je komentar učiteljice na nevješto urađen rad bila samo jedna riječ - "užas".

A ovih dana, u Hrvatskoj nastavnici štrajkuju i roditelji su podijeljeni oko toga. Situacija je kao i ovdje - nastavnici kažu da su malo plaćeni, roditelji smatraju da dobijaju i više nego što im sljeduje. A ova nastavnica dokazuje da dobrog učitelja ne možete dovoljno platiti ni suvim zlatom.

Sliku je podijelila ponosna majka, Adrijana, a evo kako glasi komentar učiteljice na pismeni zadatak:

uciteljica1

Foto:Printscreen

- Obožavam tvoj stil pisanja. Kada bude promocija tvoje knjige, jednu pozivnicu sačuvaj za mene - glasi komentar uz peticu.

- Kad ti dijete dođe iz škole i pokaže komentar učiteljice na sastav koji je napisala krene suza radosnica jer vidiš koliko je dobrih učitelja koji podstiču, motivišu, ohrabruju učenike u njihovom svakodnevnom školskom zivotu. Takvim učiteljima treba odati priznanje, takve treba nagraditi jer su oni sami nagrada deci. Kapa do poda učiteljice! - kaže ova majka.

uciteljica2

Foto:Printscreen

T.G.