UPRAVO OBJAVLJENE TUŽNE VIJESTI O POPULARNOM IZETU IZ "LUD, ZBUNJEN, NORMALAN": Fanovi u suzama, ZAR OVO NJEMU DA SE DESI?

Kiosk
UPRAVO OBJAVLJENE TUŽNE VIJESTI O POPULARNOM IZETU IZ "LUD, ZBUNJEN, NORMALAN": Fanovi u suzama, ZAR OVO NJEMU DA SE DESI?
.

Glumac Mustafa Nadarević (76) boluje od teške bolesti. Bori se sa rakom pluća već duže vrijeme, a sad je progovorio o tome za kampanju 'Udahni za život'.

- Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobediti zloćudna bolest - rekao je Mustafa za Media Servis. Naglasio je da je, na sreću, došao na vrijeme na pregled.

ovrn6wc5-izet

Pušačima je poručio da ne budu primitivni kao on i da se ne plaše ljekara.

- Meni je doktor još kao malom djetetu bio 'jao', od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede, jer je onda izlječenje vrlo blizu - kaže glumac.

U ranoj fazi karcinom pluća nema simptome pa mnogi ne budu svjesni da su bolesni. Rano otkrivanje raka može spasiti živote u 80 posto slučajeva.

352261-combe-iz-serije-lud-zbunjen-normalan-ff

Mustafa glumi Izeta u seriji 'Lud, zbunjen, normalan', a scenarista Feđa Isović kaže da će se snimanje serije nastaviti.

- Serija će ići dalje dokle god Mustafa bude mogao da nosi teret teškog posla. Upravo snimamo nove epizode serije. On je sad dobrog zdravlja, dobre energije, mislim da ćemo nastaviti da radimo. Njegovi zdravstveni problemi sad su se srećom povukli i radimo punom parom - kaže Feđa za Avaz.ba.
 

Ne propustite