"Udajem se u nedjelju u Borči, mužu ne smijem da priznam istinu"

Kiosk
"Udajem se u nedjelju u Borči, mužu ne smijem da priznam istinu"
.

“Udajem se u nedjelju, u Borči, iako nisam odande, a nije ni moj muž. Živimo u mjestu u blizini, nego nam je tu restoran bio najzgodniji. Udajem se, a ne znam šta da radim, da li da kažem mom budućem mužu da sam napravila veliku grešku, koja može da me košta svega… Tačnije, prije četiri godine sam upoznala divnog čovjeka i zaljubila se u njega, ali pošto sam tad taman bila ušla u vezu s mojim sadašnjim dečkom, nisam htjela da raskidam jer mi ništa nije nažao učinio.

sad-woman-thinking-sitting-on-sofa-staring-at-nothing-h8dvv6hie-thumbnail-full11

U tim danima on je bio nekako hladan ili sam ga upoređivala s tim divnim momkom, koji je bio jako topao i nježan, pa mi je odjednom moj dečko djelovao hladno. Naša afera trajala je 11 mjeseci, a za sve to vrijeme nisam smjela nikome da kažem da sam ludo zaljubljena i istovremeno nesretna jer sam između dvije vatre. Ipak, poslije 11 mjeseci uspjela sam da se iz svega izvučem i nastavim svoju vezu s dečkom, a tog divnog Nemanju sam otjerala od sebe.

sad-woman-1055087-960-720

Dugo poslije se vraćao i krivio me što nikad nisam smogla hrabrosti da napustim svoj dotadašnji život i tim riječima me remetio, ali ja to nisam mogla sebi da priuštim. I kad sam mu rekla prije dva mjeseca da se udajem prvog vikenda u oktobru, jer mi se javio da pita kako sam, djelovalo je da je normalan, da je sve OK. Pitao me da odemo na kafu. I otišla sam na kafu. Međutim, to nije bila kafa, to je bilo crveno vino, pa sam onda otišla da vidim novi stan koji je sredio za sebe.

sad-woman

I tu je sve bilo normalno, ćaskali smo, a onda sam vidjela da mu je otvoren na kompu moj profil na Fejsbuku. Shvatila sam da stalno ima potrebu da prati šta radim. I tako sam ga gledala, ne znam kako sam ga gledala ni zašto, ali u svakom slučaju smo te noći spavali, a ja sam stigla kući oko jedan ujutru. Moji roditelji nisu ništa posumnjali, a dečku sam rekla da sam kod drugarice. Ali kao nikad do sada ne mogu da prestanem da mislim na Nemanju, iako se on meni ne javlja od tada.

sad-woman

Samo mi je rekao da će me zauvijek voljeti i da je sad spreman da me pusti. Ali ja sad kao da nisam spremna njega da pustim. Ne mogu samo dan pred vjenčanje sve da otkažem, a bih najradije, jer nisam nikad osjetila ni sa kim bliskost kao s njim. I ne znam šta da radim, ne znam šta je pametno. Bojim se da će moj dečko, budući muž nešto primijetiti ako slažem, bojim se da kažem istinu, jer šta ako nisam u pravu, šta ako me samo vodi trenutna strast?"

sad-teen-girl

Ne propustite