Otkrijte da li vam je muškarac vjeran!

Ljubav
Otkrijte da li vam je muškarac vjeran!
Sve žene se oduvijek pitaju na koji način prepoznati vjernog muškarca. Pitate se da li neke njegove karakteristike govore o njegovoj vjernosti.

Sve žene se oduvijek pitaju na koji način prepoznati vjernog muškarca. Pitate se da li neke njegove karakteristike govore o njegovoj vjernosti.

Svakodnevno postavljate sebi pitanje:
„Da li će vas prevariti ukoliko mu se ukaže prilika da bude nevjeran, a da vi kao njegova partnerka to ne saznate?“.

U nastavku vam donosimo neke od karakteristika po kojima možete prepoznati vjernog muškarca:

Poštuje žene

Muškarac koji generalno poštuje ženski pol ima manje sklonosti da žene gleda samo kao objekte. To znači da ako je on pun poštovanja prema svim ženama, sigurno neće biti zainteresovan za avanturu za jedno veče.

Emocionalno je inteligentan

Emocionalna inteligencija je veliki pokazatelj  da li je muškarac predodređen da bude vjeran ili ne. Da biste  saznali koliko je emocionalno inteligentan obratite pažnju na to da li razmisli prije nego što reaguje i kako se nosi sa različitim raspoloženjima ljudi oko njega.

Ispunjava obećanja

Osoba koja ima integritet, svoju posvećenost pokazuje kroz ono što radi, a ne kroz ono što govori. Vjeran muškarac će održati bilo koje obećanje koje vam je dao. On će večerati s vama, čak i ako njegovi prijatelji imaju karte za utakmicu koju on baš i ne bi volio da propusti.

Ne zahtijeva konstantnu pažnju

Muškarac koji čezne za svačijom pažnjom, u stanju je da totalno ignoriše ženu u tim situacijama i to vrlo lako može da pređe granicu tolerancije. Ovo možda izgleda bezopasno na početku, ali ako se takav odnos nastavi, može da dodje do seksualne tenzije.

Siguran je u sebe

Nesigurnost i želja za pažnjom idu ruku pod ruku. Muškarac koji je siguran u sebe dobija za to puno priznanje od žene. Njemu nije potrebno više žena istovremeno da mu potvrde tu sigurnost. Ako je on siguran u sebe, onda će lakše priznati i svoje slabosti, a da pritom uopšte ne povrijedi ego.

Ne rizikuje

Onaj ko uvijek preuzima rizike, najčešće se vodi načelom da ima šta da dobije, dok vjerni muškarac razmišlja drugačije. On ne rizikuje zato što tako može više da izgubi, nego da dobije. Vjeran muškarac vas neće iznevjeriti, jer nikada neće rizikovati da izgubi vašu ljubav i povjerenje.  

Zahvalan je

Čovjek koji cijeni život i ono što ima, osjeća se ispunjenim i zbog svoje vjernosti. On je uvijek zadovoljan sa tim što ima i ne traži uvijek više i uvijek bolje. Jednostavno, vjeran muškarac je zahvalan za ono što već ima u životu.

Zna da komunicira

Umjesto da ignoriše probleme i da suzbija negativna osjećanja, vjerni muškarac ima sposobnost da bude otvoren u pogledu svojih emocija. On nema problem da kaže ženi ukoliko nije sretan ili ako njegove potrebe nisu ispunjene. Isto tako, pokazaće i kad je tužan i potišten.

 

Izvor: Žena sam Ja

Izvor fotografije: index.hr

Ne propustite