PRVO OBRAĆANJE SELEKTORA Bajević otkrio zašto je prihvatio poziv reprezentacije BiH

Fudbal
PRVO OBRAĆANJE SELEKTORA Bajević otkrio zašto je prihvatio poziv reprezentacije BiH
.

Dušan Bajević novi je selektor reprezentacije BiH.

Na klupi Zmajeva naslijedio je Roberta Prosinečkog, a pred sobom ima zadatak da selekciju preko baraža odvede na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U prvom obraćanju kao selektor on je istakao da je presudila velika želja da pomogne reprezentaciji.

"Treba nam Vaša pomoć u ova dva koraka koja su nam ostala da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, u šta vjerujemo. Zahvaljujem se svima koji su mi ukazali povjerenje. Presudila je moja velika želja da pomognem reprezentaciji u ovom važnom trenutku kada trebamo da dostignemo važan cilj, Evropsko prvenstvo. Vjerujem da znanjem i iskustvom mogu da doprinesem ostvarenju ovog cilja. Moramo da se mobilišemo i da napravimo stručni štab koji će ubuduće raditi na određenim stvarima koje moraju da se poprave kako bi utakmice dočekali spremni. U baražu ćemo računati na sve raspoloživo igrače. Smatram da vrijeme koje imamo pred nama, reprezentacija ima svega 7-8 dana priprema, moramo iskoristiti i moramo doći do onoga što želimo da bismo bili spremni za utakmice. Hvala vam još jednom, hvala svima na povjerenju i nadam se da ću opravdati to povjerenje", rekao je Bajević.

Predsjednik N/FS BiH, Elvedin Begić, rekao je da Dušan Bajević ima neupitnu podršku svih članova Saveza.

"Imenovali smo gospodina Bajevića do završetka Evropskog prvenstva, a za ostali dio ćemo se dogovarati s obzirom na obaveze koje imamo. Gospodin Bajević će u narednih 20 dana sa stručnim službama obaviti razgovore i napraviti prijedloge imena za saradnike u stručnom štabu, shodno planu i programu koji je već napravljen, a u nekim dijelovima modelirati ovisno o procjenama koje su neophodne. Neupitna podršku ima u punom kapacitetu, u svim potrebama, u narednom periodu. N/FS BiH je bio spreman da učini sve, ne samo logistički, nego u onom dijelu ispunjavanja zahtjeva stručnog štaba, selekcije, kada je u pitanju obezbjeđenje uslova", rekao je Elvedin Begić.

Ne propustite