Nakon što je odbio Zmajeve, Arslanagića sudbina "primorala" da dođe u BiH

Fudbal
Nakon što je odbio Zmajeve, Arslanagića sudbina "primorala" da dođe u BiH
Fudbaleri Željezničara spektakularnim prolazom u treće pretkolo Evropske lige dokazali su da želja, volja i borbenost uvijek poluče dobre rezultate.

Fudbaleri Željezničara spektakularnim prolazom u treće pretkolo Evropske lige dokazali su da želja, volja i borbenost uvijek poluče dobre rezultate, piše NAP. Da se neke stvari ne mogu kupiti novcem na terenu u dvije utakmice pokazali su izabranici Milomira Odovića koju su izbacili favorizirani Ferencvaros.  

Belgijski Standard de Liege će biti domaćin prvog susreta trećeg pretkola Evropske lige. Prva utakmica igra se 30. jula u Belgiji, a uzvrat je 6. augusta u gradu na Miljacki protiv ekipe Željezničara.

Belgijanci koštaju vrtoglavih 29,51 milion funti, dok mlada ekipa Željezničara košta samo 5,48 miliona funti, ali i Ferencvaros je bio skuplji, ali novac nije igrao veliku ulogu.

Inače, najskuplji igrač Željezničara prema transfermarketu je Rijad Bajić koji košta 630 hiljada funti, dok u Standardu ima više fudbalera koji vrijede milion i više. Među njima su Yohann Thuram golman ekipe vrijedan 1,19 miliona funti, te fudbaleri Alexander Scholz 2,80 miliona funti, Julien de Sart 2.10 miliona funti, Adrien Trebel 2,80 miliona funti, Geoffrey Mujangi Bia 2,80 miliona funti...

Interesantno je da u Standardu igra i Dino Arslanagić kojeg su selektori BiH željeli vidjeti u reprezentaciji Zmajeva, ali je to Dino odbio. On vrijedi oko jedan million funti, a ostat će upamćen i po tome što je sadašnjeg slektora BiH Mehmeda Baždarevića odbio.

Podsjećamo, Baždarević je želio nagovoriti Arslanagića da obuče dres Zmajeva, ali mladi stoper je u belgijskim medijima odbacio takvu mogućnost.

"Za sada neću igrati niti za jednu reprezentaciju. Želim se koncentrisati da dobro odradim ovu sezonu u dresu svog kluba, pa ćemo vidjeti kasnije šta će se desiti.", rekao je tada Arslanagić.

Ne propustite