ISPOVIJEST

"Moj drug iz djetinjstva je iz bogate porodice"

Objavljeno:12.12.2019 - 23:00
A A A Times Arial

"Moj drug od djetinjstva je iz bogate i ugledne porodice. Iako je uvijek imao mnogo novaca nikada se nije isticao, uvijek je bio skroman i spreman pomoći ako kome treba. Imao je idiličan život, a onda mu je sve krenulo na loše. Zaljubio se u djevojku druge vjere, srpkinju i njegovim roditeljima to nikako nije odgovaralo.

Nakon što se vjenčao roditelji su ga se odrekli, zbog ljubavi je ostao bez igdje ičega. Da stvar bude gora prije 4 mjeseca postao je tata, dobili su sina, ali na žalost beba je teško bolesna i nikada neće moći biti samostalna. Iskreno ne znam kako i od čega on i njegova porodica žive. Par puta sam ga pitao trebali mu pomoć, trebali mu para, ali ponosan kakav jeste rekao mi je da ne treba. Srce mi se slomilo kada sam ga vidio prije par noći kako po kontejnerima sakuplja aluminijske boce, konzerve. On mene nije vidio… istu veče sam spakovao 1.000 eura i odnio i ostavio ipred njegovog stana. Znao sam da neće uzeti ako mu direktno ponudim. Međutim, isto jutro on je došao kod mene sa mojom kovertom u ruci i odma sa vrata mi rekao kako zna da sam mu ja ostavio, jer osim mene više nema nikoga. Roditelji, bliža i dalja familija, prijatelji svi su mu okrenuli leđa…

Zahvalio mi se i vratio mi novac, a ja sam tada rekao ako ne želi da i mene zgubi da mora novac koji sam mu dao i da zadrži. Par sekundi me je gledao, a onda je tako zaplakao da je počeo jecati kao malo dijete. Zagrlio me i pitao BRATE GDJE SAM POGRIJEŠIO PA ME BOG OVAKO KAŽNJAVA…

Mnogo mi ga je žao, vjerujte da je to zlatan momak, nikome zlo ne želi, nikada nikoga nije uvrijedi… ni ja nemogu da shvatim zbog čega je osuđen i od naroda i od boga, njegov jedini grijeh je ljubav, ljubav koja treba da spaja, a ne razdvaja."
 

moj-drug

BONUS: MAJKA KOJA JE OSTAVILA BEBU

Stanovnici ruskog grada Jaroslavlja, nikada neće zaboraviti taj incident.

Sve je počelo jednog dana, kada je komšija u blizini čuo plač bebe. Nije mnogo obratio pažnju i vratio se svojim svakodnevnim aktivnostima.

Međutim, sljedećeg dana je čuo isto! Činilo se kao da u toj kući nema nikoga, svjetlo nije gorjelo, samo se čuo plač bebice.

U tom trenutku, čovjek je pozvao policiju.

Kada je policija ušla unutra, kuća je bila potpuno prazna. Ljudi koji su tu živjeli, nestali su bez traga. Jedino što su za sobom ostavili je mala beba.

Jednogodišnja djevojčica je pronađena na hladnom i prljavom podu i bilo je jasno da je danima bila sama!

Tokom istrage, saznali su bebino ime, ali nikako nisu mogli da pronađu njene roditelje. Bebu su preimenovali u Liza i odveli je u bolnicu, gdje se za nekoliko dana oporavila.

U toj istoj bolnici, našla se i žena po imenu Ina Nika, koja je došla u posjetu svom bolesnom sinu.

00000

Jednom prilikom, čula je plač u susjednoj sobi, pa je ušla da vidi o čemu se radi. Vidjela je malu Lizu i istog momenta joj je proradio majčinski instinkt. Od tog dana, Ina je svakog dana malenoj donosila igračke, odjeću i hranu.

Jednog dana, Ina je shvatila da Lize više nema. Kako se Liza oporavila, odveli su je u sirotište.

Mnogo joj je nedostajala, pa je odlučila da je nađe.

Kada ju je ponovo vidjela, bilo joj je jasno da želi da je usvoji.

Nakon zakonske procedure, konačno ju je dovela kući! Liza je tada imala dvije godine i bila je pomalo traumatizovana.

Ina nije posustajala, dajući joj pažnje i ljubavi koliko i svojoj biološkoj djeci. Bila je sigurna da će, uz mnogo ljubavi i topline, malena biti u stanju da prebrodi i zaboravi crne dane.

Kada je Liza malo porasla, majka ju je upisala u plesnu školu, nadajući se da će djevojčica da se oslobodi, stekne samopouzdanje i probudi svoja čula.

000000

Očigledano je bilo da je to bila sjajna odluka! Uz ples, ali i ljubav nove porodice, Liza je procvjetala u divnu i sretnu djevojčicu!

Kako je Liza tamnoputa, dodatno se isticala među svojim vršnjakinjama, pa su je često vrijeđali.

0000

Međutim, ona je dana tinejdžerka koja ima nekoliko nagrada sa takmičenjima ljepote, a čak je dobila i svoj prvi angažman kao model!

Njena nevjerovatna priča i karijera modela, učinili su da postane poznata širom Rusije!

Ubrzo, njena biološka majka je saznala za to. Sada, kada je Liza poznata, majka je pokušala da stupi u kontakt sa njom, ali nije u tome uspjela.

Liza je upoznata sa slučajem i primila je dosije o svojim roditeljima, pa je na njoj da odluči da li želi da upozna ženu koja ju je ostavila samu, na hladnom i prljavom podu kuće koju je napustila.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia