BEOGRAĐANIN NAŠAO TELEFON NA ULICI, PA VRATIO OBRISANE SNIMKE! Zbog onoga što je na njima, u Srbiji nastala PANIKA!

Kiosk
BEOGRAĐANIN NAŠAO TELEFON NA ULICI, PA VRATIO OBRISANE SNIMKE! Zbog onoga što je na njima, u Srbiji nastala PANIKA!
.

Među raznim ispovijestima na internetu posebno se izdvaja priča jednog Beograđanina koji je na ulici pronašao prazan telefon, a onda je kod kuće uz pomoć jednog programa uspio da vrati sve fotografije i snimke sa njega.

"Pronašao sam telefon, bačen, u kome nije bila nikakva kartica, ništa. Bio je prazan skroz. Ja sam mislio da ga je neko ukrao, izgubio i htio sam da ga vratim, ali jednostavno nisam imao kako", počinje svoju ispovijest ovaj mladić.

wc-mobitel-zena-04

On je potom došao kući i kako je sam naveo, skinuo aplikaciju uz pomoć koje je vratio sve slike i videe koji su bili u njemu, a koji su obrisani.

"Koliko je tu bilo snimljenih videa. Ja nisam mogao da vjerujem. Čuje se u snimku, je l voliš kad te snimam, a ona viče da, da. E sad koliko god to glupo zvučalo, vidjelo se koliko se oni vole, i da su se snimali iz razonode itd. Nisu htjeli to nigdje da objavljuju".
Prava bura nastala je u komentarima i to oko aplikacije uz pomoć koje je vratio sve obrisane fotografije i snimke.

"Naravno da je moguće, pa imaš 50 aplikacija koje se samo time bave, i to su besplatne male aplikacije. Ko ima malo programerskog iskustva može sve te informacije da vrati u skoro originalnom kvalitetu preko kompa", "Moguće je. Ja sam izbrisala slučajno cijeli album sa slikama i snimcima. I uspjela sam da vratim sve, bukvalno slike od prije dvije godine. A vjeruj mi da veze nemam sa tehnologijom. Ako sam ja uspjela, može svako", samo su neki od odgovora.

mobitel-1

U raspravi koja se razvila u komentarima o tome da li je okej snimati se i da li oni koji to rade su sami krivi kad neko pronađe, preovlađuju ipak ovi zabrinuti koje zanima da li zaista postoji program za vraćanje obrisanih fajlova, pa je tako jedna od njih napisala "Koji je to program čovječe?! Nemoj me plašiti. Stari telefon sam poklonila tati ".

(Informer)
 

Ne propustite