CITY IPAK BIO PREJAK "Modri" se oprostili od Evrope, Atalanta šokantno ide u osminu finala

Fudbal
CITY IPAK BIO PREJAK "Modri" se oprostili od Evrope, Atalanta šokantno ide u osminu finala
,

Aktuelni prvak Engleske Mančester siti (Manchester City) slavio je večeras na Maksimiru protiv Dinama rezultatom 4:1 u okviru posljednjeg kola Lige prvaka u grupi C.

Dinamo je odlično krenuo protiv favoriziranog protivnika. Igrala se 10. minuta kada je nakon asistencije Kadžiora sjajno pogodio Olmo.

Uslijedila je ofanziva gostiju, koji do izjednačenja stižu u 34. minuti. Nakon duge akcije Mahrez je ubacio, a glavnom pogodio Gabrijel Žesus (Gabriel Jesus).

Ipak treba naglasiti da su ovaj gol gosti postigli nakon nesportskog poteza, s obzirom na to da je jedan igrač Dinama ostao ležati na travi, a gosti nisu prekinuli igru.

U drugom poluvremenu Siti je pokazao klasu. Igrala se 50. minuta kada je Žesus ponovo pokazao klasu i sjajnim lažnjakom riješio se Emira Dilavera i rutinski pogodio za vodstvo od 2:1.

Samo četiri minute kasnije Mendi asistira, a het trik kompletira Žesus. Konačnih 4:1 postavlja Foden u 84. minuti.

Amer Gojak na terenu je proveo 81 minutu, dok je Hajrović u igru ušao desetak minuta prije kraja susreta.

"Građani" su tako kao prvoplasirani tim na tabeli otišli u osminu finala Lige prvaka, dok se Dinamo oprostio od Evrope za ovu sezonu.

Najbolji pojedinac utakmice Žesus odigrao je 66 minuta, a statistika SofaScore govori u prilog njegovoj učinkovitosti.

U drugoj utakmici iste grupe igrali su Šahtar i Atalanta, a pobjedu je odnio tim iz Bergama. U prilično izjednačenoj utakmici gosti su poveli u 66. minutoi kada je Kastane (Castagne) pogodio za 1:0.

Na 2:0 povisio je Pašalić golom u 81. minuti. Treba naglasiti da je Šahtar susret završio sa deset igrača u polju obzirom da je crveni karton dobio Dodo.

Konačnih 3:0 postavlja Gosens duboko u sudijskoj nadoknadi.

Pored Sitija plasman u osminu finala iz ove grupe osigurala je Atalanta, što je pomalo nevjerovatno, obzirom da je u prvom kolu Lige prvaka Dinamo razbio italijanski tim rezultatom 4:0.

Ne propustite