Ručak za tren: Ukusna punjena jaja
Ako još nikada niste spremali ovakvo jelo, vrijeme je da pokušate.
Sastojci
8 kuhanih jaja
1 najomiljenija pašteta
Sol, papar
Peršin list
4 vrećice indijskog čaja
Priprema
1. Jaja prerežemo bliže široj strani. Izvadimo žumanjak.
Manje dijelove jaja složimo u posudu, prelijemo s toliko vode da ih prekriva.
Uspemo dvije žlice (4 filter vrećice) crnog čaja (indijski) i kuhamo 15 ak minuta. Bjelanjci će dobiti tamno smeđu boju.
Žumanjke izdrobimo viljuškom, dodamo paštetu i začine, sve dobro ujednačimo i punimo obje strane jaja.Složimo na tanjur kao gljive.
2. Verzija 2:
Umjesto paštete dodamo usitnjenu konzerviranu tunjevinu i radi povezivanja žličicu senfa i žlicu majoneze, malo sitno sjeckanog bijelog luka.
3. Verzija 3:
Izmrvljene inčune i kapare povežemo sa zgniječenim žumanjcima žlicom majoneze i time punimo jaja.
4. Verzija 4:
Sitno kosana kuhana šunka s majonezom i žumanjcima.
Izvor: coolinarika.com