VEDAD KOVAČ

KAKVO POJAČANJE ZA BH. JUNIORE Zabija poput Džeke, već ga zovu nasljednikom Lulića, krase ga brzina i sjajan osjećaj za gol

Objavljeno:13.11.2019 - 22:42
A A A Times Arial

Bosna i Hercegovina je oduvijek bila rasadnik sportskih talenata, a tako je i sada. Našu javnost iznenadila je informacija da je selektor bh. juniora Slave Musa na spisak igrača za kvalifikacije za Euro uvrstio i Vedada Kovača.

18-godišnji fudbaler igra u Sjedinjenim Američkim Državama i veliki je talenat. Nije nikakva tajna da mu predviđaju blistavu budućnost, pa sigurno ne bi smio izmaći ni bh. stručnjacima koji brinu oko reprezentativnih selekcija.

Riječ je o tinejdžeru rođenom 10. septembra 2001. godine, koji se fudbalom bavi još od malih nogu. Igra na napadačkim pozicijama, odlično se služi s obje noge, a najbolje se snalazi na lijevom krilu.

Igra za NASA Tophat SC, koji je dio jednog od najjačih programa rada s mladim igračima u Americi. Kovač je proglašen najboljim igračem pršole sezone i uvršten je u elitni Tim sezone, nakon što je postigao 26 golova i imao čak 16 asistencija.

Krase ga brzina i eksplozivnost, s odličnim promjenama pravca u kretanju kojima “izluđuje” protivničke odbrane. Također, odličan je izvođač slobodnih udaraca, u što se možete uvjeriti i sami na videu ispod…

Nadamo se da će u budućnosti zaigrati i za našu A selekciju, te nas oduševljavati u dresu Zmajeva.

(Novi.ba)