Pomahnitala obožavateljica zaprijetila Čoliću: 'Ako mi ne odgovoriš, ubit ću te, ne šalim se!'

Lifestalgija
Pomahnitala obožavateljica zaprijetila Čoliću: 'Ako mi ne odgovoriš, ubit ću te, ne šalim se!'
Zdravko Čolić (64) i danas je jedan od vrlo popularnih pjevača, ali u vrijeme svoje najveće slave 80-ih godina prošlog vijeka dobivao je stotine pisama obožavateljica dnevno iz cijele bivše Jugoslavije.

Zdravko Čolić i danas je jedan od vrlo popularnih pjevača, ali u vrijeme svoje najveće slave 80-ih godina prošlog vijeka dobivao je stotine pisama obožavateljica dnevno iz cijele bivše Jugoslavije. Na većinu je odgovarao i to sam jer nije želio da mu niko pomaže oko intimne prepiske. Blicu je otkrio najzanimljivije poruke.

Osječanka Danijela poslala mu je čak 91 pismo. U 80. je napisala: 'Dragi moj Zdravko! Jučer kad sam išla u školu sam srela Boru Đorđevića iz Riblje čorbe. Da ga samo vidiš kakav je grozan. Neki je mali, a debeli, a tek mu žena... Zdravko, zašto se ti ne šetaš tako po Osijeku kao on? Vjeruj mi da ne bi ostao čitav kad bih ja neletjela na tebe. Jao si ga tebi onda. Sad u nedjelju mi je rođendan, voljela bih da dođeš. Volim te i piši.'

Budući da joj pjevač nije odgovarao, u 91. pismu mu je zaprijetila da će ga ubiti.

'Ubit ću te zašto mi ne pišeš?! Kad se vratiš iz Londona i ako mi ne odgovoriš - ubit ću te (ne šalim se). Škola mi ne ide baš najbolje, muči me matematika...'

Nakon toga, zabrinuta zvijezda joj je ipak odgovorila.

'Draga Danijela, hvala na ovolikoj brizi i pažnji. Pročitao sam tvoja pisma, ne zamjeri što nikako ne stižem da ti se javim. Ja ne mislim o Bori Đorđeviću kao ti i nije baš zgodno uspoređivati nas pjevače. Volio bih da se potrudiš oko matematike, valjda nisi dobila jedinicu na kraju školske godine?'. Dodao je da ga samo potraži kad bude gostovao u Osijeku.

Zaljubljena Ljiljana iz Bugojna mu je pisala da je mladić njenih snova.

'Nisam znala da nemaš osjećaja ni za koga, a kamoli za jednu djevojku koja ruši život zbog tebe. Zar imaš tako tvrdo srce?! Jučer sam tvoje postere poredala jedan do drugoga i naglo zaplakala. Odjednom sam osjetila da nisam sama u sobi, ugledala sam čovjeka koji me volio... Rekao je: Ljiljana, taj čovjek ne zaslužuje tvoje suze. Ja sam vrisnula i otjerala ga. Otišao je kod strine, napio se i razbio sve što mu je bilo pri ruci. Volim te.'

Pjevač ju je probao 'spustiti na zemlju' napisavši joj da nije savršen i da je jedno pozornica, a drugo život te da bi se možda razočarala da se upoznaju.

Nadica ga je preklinjala da je razumije i ne muči.

'Pisala sam ti prije mjesec dana i sada opet. Pa što ti misliš? Ti si zaista tvrdoglav i nerazumljiv. Piši mi!'

Još jedna Osječanka mu je slala poljupce uz molbu da je upozna s roditeljima.

'Imam smeđu kosu i smeđe oči i mogu reći da nisam ružna. Uostalom, dobio si moju sliku pa presudi sam. Tako bih voljela upoznati tvoje roditelje. Znam da su to divni ljudi... Puno pozdrava i poljubaca šalje ti Katica iz Osijeka'.

 
 
 

Ne propustite