NJEMAČKA SRLJA U PROPAST, ANGELA MERKEL ODLAZI, A EVO ŠTA OSTAVLJA IZA SEBE: Svake godine je sve gore i gore

Objavljeno:30.10.2019 - 20:32
A A A Times Arial

Njemačka vlada je saopštila danas da će njeni poreski prihodi, kako se očekuje, u sljedećoj godini biti za 1,7 milijardi evra niži u odnosu na prethodnu prognozu, zbog perspektiva "hlađenja" najveće evropske ekonomije.

Očekuje se da će federalne, državne i lokalne vlasti sljedeće godine prikupiti 816,4 milijarde eura, što je porast u odnosu na očekivanih 796,4 milijarde eura u ovoj godini, ali nešto manje u odnosu na predviđanja iz maju, prema procjenama poreskih stručnjaka koje je danas objavilo njemačko Ministarstvo finansija, prenosi agencija AP.

njemacka-zastava-150-x-90-cm

Prognozira se da će prihodi od poreza u 2021, 2022. i 2023. godini nastaviti da se povećavaju, ali da će, posmatrano zajedno, biti za osam milijardi eura manji od ranije prognoziranih.

Projekcije privrednog rasta Njemačke su u više navrata smanjene ove godine.

njemacka-ns

Procjenjuje se i da je njemačka ekonomija zabilježila pad u periodu jul-septembar 2019. godine, drugi kvartal zaredom, čime je ušla u tehničku recesiju.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!