Indijski napitak spušta vrtoglave temperature
Lassi je tradicionalni indijski napitak koji se obično pravi od jogurta, ali vrlo je ukusan i s domaćim kefirom. Možete ga kombinovati s raznim voćem i tako dobiti različite okuse, na primjer sa dinjom, bobičastim voćem, breskvama ili jagodama. Za intenzivniji okus možete dodati i malo ružine vodice, šećera, meda ili javorovog sirupa. Odlično osvježava u ljetnim danima, a zahvaljujući probiotičkim bektarijama i kalciju vrlo je zdrav.
U nastvaku vam donosimo recept.
Potrebno je:
- 200ml domaćeg kefira
- 50ml kokosovog mlijeka
- 2 breskve
- 2 marelice
- prstohvat cimeta
- kašika meda
- nekoliko kockica leda
Postupak:
Voće oprati i odstraniti košticu. U blender ubacite voće, kokosovo mlijeko i začine. Kad se voće pretvori u pire dodajte kefir i led. Blendate dok se sve ne poveže. U ljetnim mjesecima obavezno dodajemo led ili smrznuto voće u svoje napitke iako to kod lassija nije potrebno.
Servirajte u visokim čašama i uživajte.
(dobrahrana.jutarnji.hr)