BLIZNAKINJE UŠLE U POROĐAJNU SALU PA NAPRAVILE NEVIĐENO ČUDO: Roditelji jedva ostali PRI SVIJESTI KAD SU IH VIDJELI!

Objavljeno:20.10.2019 - 18:14
A A A Times Arial

Foto: Facebook

Tara i Tori, koje su zajedno provele cijeli život i mnoge smjene u bolnici, bile su toliki profesionalci da nisu ni primijetile koliko im je taj radni dan, zapravo, čudan.

Tara Drinkard i Tori Hauard, identične bliznakinje i medicinske sestre od 26 godina, pomogle su pri rođenju beba Eme i Adison Vilijams.

tara-i-tori3

Foto:Facebook

Dvadeset i petog septembra ove godine, medicinskim sestrama je dodjeljeno da pomognu pri carskom rezu, a novi roditelji, koji su znali da će dobiti bliznakinje, bili su u čudu ugledavši kako su im na usluzi identične Tara i Tori.

"Bilo je veoma lijepo i zgodno, jer je Tara brinula o mojoj supruzi Beki u toku porođaja, a Tori je nadgledala malu Emu u inkubatoru", rekao je otac Branan Vilijams.

tara-i-tori1

Foto:Facebook

Tara i Tori, koje su zajedno provele cijeli život i mnoge smjene u bolnici, bile su toliki profesionalci da nisu ni primijetile koliko im je taj radni dan, zapravo, čudan.

"Bila sam uzbuđena da pomognem pri porođaju sa svojom sestrom, ali mi nije palo na pamet da dvije bliznakinje gledaju rođenje dvije bliznakinje", izjavila je Tori, koja radi u neonatalnoj intenzivnoj njezi, pa je sa kolegama uvijek spremna kad se porođaj zakomplikuje.

"Uvijek imamo sestru spremnu za carski rez, koji nosi veći rizik", kaže Tori.

Ako su ona i Tara u istoj smjeni određenog dana, vrlo je vjerovatno da će zajedno pomoći pri porođaju. To se nije desilo sve do 25. septembra. A šanse da na svijet donesu identične bliznakinje kao što su one, bile su veoma male.

Kao što je čest slučaj u trudnoći sa blizakinjama, Rebeki - Beki je porođaj počeo sa 32 sedmice i 6 dana.

Dvadeset i šest godina ranije, Tori je došla na svijet jedan minut prije Tare, u istoj ovoj bolnici.

Kad su imali prvu priliku, novi roditelji su pitali medicinske sestre kako je odrastati kao blizanac.

"Bilo je veoma kul iskustvo imati ih u sobi, pa smo mogli da im postavljamo razna pitanja", rekao je Branan.

tara-i-tori2

Foto:Facebook

Novi.ba/Alo.rs

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA