"Sirotinja sam i do sada sam često bio predmet ismijavanja i ja i moja porodica..."

Kiosk
"Sirotinja sam i do sada sam često bio predmet ismijavanja i ja i moja porodica..."
.

U petak su me pozvali iz pošte da dođem u poštu jer mi je neko posalo novac i treba da ga preuzmem. Sirotinja sam i do sada sam često bio predmet ismijavanja i ja i moja porodica.

bogatas-i-siromahpreuzmi

Mislio sam da je neka greška, jer nemam nikog da bi mi slao novac, a i kako sam rekao teška sam bijeda, pa sam iskreno pomislio da me neko opet zeza. Ipak sam otišao, nadao sam se da je zaista stigao neki novac za mene, jer zima je sve bliže, a nemam od čega nabaviti drva. Kada sam stigao na šaket kažu imate pismo i 3000 dolara, i dalje nisam mogao da vjeruje.


 novac
Uzmem pismo da čitam i tada nakon samo prve rečenice što sam pročitao počeo sam da plačem. Moj drug iz osnovne, MOJ BRAT… On sada živi u Americi i dok smo išli u đkolu bio je bijeda kao što sam ja sada, ja mu uvijek davao koliko sam mogao, dijelio sa njim sendviče na pola, sokove pili iz iste flašice, bio mi kao brat.

skola
 
Prije 10 godina otišao za ameriku, kako se kaže trbuhom za kruhom, izgleda da je uspio. Na kraju pisma je napisao, “Brate kada god ti bude trebalo, samo mi javi, znam kako ti je sada i znam kakav si čovjek kada imaš. Hvala bogu ja sada imam dovoljno i smatraj to kao da i ti imaš. TVOJ BRAT” Ni sada ne mogu da vjerujem da me se nakon toliko godina sjetio i da pamti sve što sam mu dobro činio. Izgleda da i u ova teška, zla vremena isplati se biti čovjek, ko bi rekao…

(foto -  subotica.com)

 

BONUS ISPOVIJEST: 

 

Dečko je ostao ulogovan na fejsu na mom laptopu.

Znam da nije okej, ali morala sam da pročačkam poruke i iščitala sam sva dopisivanja u posljednje 3 godine, koliko smo zajedno. Nije mi bilo dobro kada sam vidjela da je muvao druge djevojke na početku naše veze.

laptopcomputeras-hdv

Napala sam ga zbog toga, dok se on pravdao kako ništa sem flerta nije bilo, a to je radio jer je mislio da od naše veze neće biti ništa ozbiljno. Jeste da to više ne radi, ali ne znam kako će ova veza funkcionisati sada kada sam svo povjerenje u njega izgubila. Mnogo sam razočarana.

Dvije sedmice prije nego što sam se udavala moj zaručnik je imao momačku… 

muskarac-pexels
Dogovorila sam se s kumom koji je ujedno i moj dugogodišnji prijatelj da u baru kojeg su iznajmili za zabavu umjesto plesačice dođem ja…  

I tako sam obukla crni korzet i stavila masku da me ne prepozna, a njegovi prijatelji su izašli iz bara kad sam ja ušla tako da ostanemo sami…

ples-svadba-1-696x365 
Otplesala ja svoje i krenula rema njemu da ga poljubim, a on meni reče “ja se ženim za 2 tjedna, ne mogu”.. 

Moj odgovor “nadala sam se da ćeš to reći”… u braku smo 6 godina i volimo se kao i prvog dana.

BONUS ISPOVIJEST

"Muž mi ima najbolju prijateljicu već 10-ak godina. Nudila se da dođe kod nas na odmor ja sam odbijala. 

pregnant

I dopisuju se doslovno svaki dan ali ajde nije mi to tolko smetalo jer smo mi u Njemačkoj a ona u Hrvatskoj. 

pregnant

Pa ono Bože moj ne može me varat barem s njom. Naravno da ja nju nisam bas voljela ali kleo mi se milion puta da izmedu njih nema ništa sem prijateljstva. I kako sam trebala rodit, a imala zeznutu trudnoću ona se ponudila da nam dođe malo pripomoć šta sam ja naravno odbila. Nakon poroda sam nekako popustila da ona dođe na par dana vidjet bebu i tako to.

pregnant

I onda ljudi moji kolko je ona zavoljela to djete ja vam to ne mogu opisati, doslovno kao da je njeno. Ona se brinula o njemu, pazila ga čak i meni pomagala oko svega. Tolko je bila dobra da sam čak ja nju zavoljela.

pregnant

Tako da od tada vjerujem u muško-ženska prijateljstva i više ne ludim sto se dopisuju svaki dan. "

pregnant-nature-mom-696x464

Ne propustite