Bacila je prsten u smeće i doživjela slom: Ono što su učinili suprug i dvojica smetljara rasplakalo je cijeli svijet 

Kiosk
Bacila je prsten u smeće i doživjela slom: Ono što su učinili suprug i dvojica smetljara rasplakalo je cijeli svijet 
.

Gubitak prstena vjerovatno je među nekoliko najvećih strahova onih koji su zaručeni ili u braku. Ipak jednom kada ih se izgubi teško ih je zamijeniti zbog sentimentalne vrijednosti, a često su i vrlo skupi. 

prsten-vjerenicki
Jednoj ženi upravo se to dogodilo nakon čega je bila potpuno izbezumljena. Shvatila je da joj je prsten slučajno završio u vreći za smeće tokom čišćenja. Joanne Carter iz Monmouthshirea u Walesu, svoj zaručnički prsten držala je u staroj svijeći u kupaonici.
 No tokom generalnog čišćenja, zabunom je bacila i svijeću i prsten. Komad nakita vrijedan je čak i 3000 funti (oko 6670 KM). Kada se ova 36-godišnjakinja povjerila suprugu Craigu (38) šta je napravila briznula je u plač. On je zatim odmah alarmirao njihovo lokalno komunalno poduzeće Five Lane Household centar za otpad i reciklažu. I vjerovali ili ne, nije stalo na tome. Prekopali brdo smeća u potrazi za prstenom Idući dan su dvojica radnika Rhys i Darren dobili zadatak da prekopaju više stotina vreća otpada u potrazi za izgubljenim prstenom. 

screen-shot-10-15-19-at-05-17-pm
Budući da je Craig suprug pun ljubavi i podrške otišao je u komunalni centar i pomogao čistačima da identifiuju pravu. Craig je uočio poznatu crnu vreću, Rhys i Darren su je otvorili i pretresli sadržaj – među hrpom smeća zabljesnuo je maleni kružić s velikom sentimentalnom vrijednosti.

screen-shot-10-15-19-at-05-18-pm-001
 Supruga Jo, malo je reći, bila je oduševljena i presretna ovim ishodom i neizmjernom pomoći koju su im pružila ta dvojica smetljara. Ljudi su prekapali po brdu smeća punih 45 minuta. “Prsten ima ogromnu sentimentalnu vrijednost i uz to je vrlo skup te neosiguran. Moj suprug Craig otišao je u preduzeće i dvojica nevjerovatnih ljudskih bića prekapali su po stotinama vreća kako bi ga pronašli. Njihova dobrota i velika srca su me rasplakala”, kazala je Joanne. Uz zahvalu iz dubine srca’ spomenula je i da žive u nevjerovatnoj zajednici. 


Ovaj čin dobrote nije prošao nezapaženo ni kod lokalnih vlasti Monmouthshirea. “Izuzetno sam ponosna na naše osoblje u Five Lanes Household centru što su pomogli u sretnom završetku ove priče. 

Ovo je izvrstan primjer kako naše osoblje čini sve i više od toga da pomognu našoj zajednici. Bravo! Nadajmo se da Jo ima novo mjesto za čuvanje prstena”, kazala je članica gradskog vijeća Jane Pratt.

screen-shot-10-15-19-at-05-18-pm
 Priču su lokalne vlasti objavile u svojim službenim novinama i na društvenim mrežama, gdje se naravno povratno javio i bračni par. 
Joanne je objavila fotografiju nje i supruga s dvojicom komunalaca kojima su donijeli svoje poklone. 


“Svakom po paket Stelle (piva), kupon za restorane da svaki od njih ode s porodicama kao i grebalicu od pet funti s porukom ‘Nadam se da će vaša sreća biti dobra kao i naša'”, nabrojala je Joanne šta su ona i suprug poklonili dvojici radnika u znak zahvalnosti. 

Izvor: 100posto.hr

Ne propustite