JAVNOST JE NA NOGAMA ZBOG NJEGOVE IZJAVE: “Roditelji su sestri i meni naredili da naši izabranici moraju biti Hrvati”

Objavljeno:10.10.2019 - 09:56
A A A Times Arial

Ljude ne treba cijeniti niti birati prema naciji i vjeri, nego prema tome kakvi su kao osobe, kakav im je karakter.

Kako možemo primjetiti,sve više se roditelji miješaju u brakove svoje djece. Naime, oni ne pristaju da im se dijete uda ili oženi za nekoga druge vjere ili nacije. Jedan Hrvat donosi svoju priču koja je mnoge digla na noge:

“Moji roditelji su meni, bratu i sestri stalno govorili da za brak samo biramo Hrvate. Nisu nam branili da se družimo sa osobama druge vjere ili nacije, ali nam nisu dozvoljavali da ulazimo u veze, pogotovo ne brak sa njima.

vjencanje-brak-krunisanje

Nisu ih mrzili, samo su željeli isključivo da budemo sa Hrvatima. Ipak, nije sve bilo kako su oni zamislili. Sestra se udala za Bosanca,  islamske vjeroispovijesti. Brat je oženio Srpkinju, a samo ja sam se oženio sa Hrvaticom.

Od tada su moji roditelji potpuno promijenili mišljenje. Ja imam problema sa ženom jer moja mama više vremena provodi sa bratovom ženom. Posebno voli zeta Bosanca kojem se svaki put kada dođe sprema gozba. Moji roditelji su dokaz da ljubav može da preraste naša uskogrudna shvatanja.”

vjencanje

Izvor: viralnodanas.info

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia