ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dodik: Nikakva teritorijalna reorganizacija ne može biti na stolu

Objavljeno:18.09.2019 - 15:51
A A A Times Arial

Mi smatramo da je veoma neprihvatljivo da neko iz SDA prima platu u reprezentativnom smislu, a da glasa protiv RS, kazao je u današnjem obraćanju medijima lider SNSD-a Milorad Dodik, nakon ostavke Senada Bratića

"SNSD ne misli da sa SDA radi bilo kakve poslove. Što se tiče zajedničkih institucija, mi ne možemo birati predstavnika pobjedničke partije. Mi smatramo da je veoma neprihvatljivo da neko iz SDA prima platu u reprezentativnom smislu, a da glasa protiv RS. Pristupili smo inicijativi o smjeni, onda je on kada je vidio da je već gotovo, podnio ostavku. SNSD će predložiti kandidata iz svojih redova za mjesto potpredsjednika NSRS", kazao je Dodik.

"Nikakva teritorijalna reorganizacija ne može biti na stolu. To je neprihvatljivo i odbacujemo njihove zahtjeve u bilo kom pogledu. Dakle, ova sjednica će povući naše pravo koje se odnosi na pakt o građanskim pravima, a to je pravo na samoopredjeljenje", kazao je Dodik kao odgovor na Deklaraciju SDA.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!