ŠKRTI MUŽ JE REKAO ŽENI PRIJE SMRTI DA GA SAHRANE SA NJEGOVIM BOGATSTVOM: Ono što je ona uradila NA DAN SAHRANE, nasmijalo je sve! (FOTO)

Kiosk
ŠKRTI MUŽ JE REKAO ŽENI PRIJE SMRTI DA GA SAHRANE SA NJEGOVIM BOGATSTVOM: Ono što je ona uradila NA DAN SAHRANE, nasmijalo je sve! (FOTO)
.

Na društvenim mrežama pojavila se priča koja je do suza nasmijala sve koji su je pročitali.

Naime, jedan muškarac radio je cijeli život i štedio sav svoj novac, ali bio je pravi škrtica po pitanju novca.

Volio je novac više nego bilo šta, a prije nego što će umrijeti, rekao je ženi: “Slušaj, kad umrem želim da uzmeš sav moj novac i staviš ga u kovčeg sa mnom. Želim imati sav svoj novac u drugom životu.”

1

Žena se složila s tim i obećala mu cijelim srcem da će, kad umre, staviti sav novac u kovčeg sa njim. I onda je došao taj dan – preminuo je.

Stavili su ga u kovčeg, a žena je sjedila u crnom do svoje najbolje prijateljice. Kad se ceremonija završila, baš prije nego što će mu zatvoriti kovčeg da ga pripreme za sahranu, žena je rekla: “Sačekajte minutu!”

Ponijela je kutiju za cipele. Došla je s tom kutijom do kovčega i stavila je unutar. Onda je osoblje pogrebnog preduzeća zatvorilo kovčeg, a potom su ga spustili u zemlju.

Njena prijateljica je rekla: “Nadam se da nisi bila dovoljno luda da staviš sav novac unutra sa tim škrtim starim čovjekom.”

Ona je na to odgovorila: “Da, objećala sam. Dobra sam kršćanka, ne mogu lagati. Obećala sam mu da ću staviti sav njegov novac u kovčeg sa njim.”

2

“Hoćeš reći da si stavila svaki cent njegovog novca u kovčeg sa njim?”

“Zasigurno da jesam,” rekla je žena. “Skupila sam sav njegov novac, stavila na svoj račun i napisala mu ček!”

.

Ne propustite