ARKAN JE ZBOG SVAĐE S LJUBIŠOM SAMARDŽIĆEM KAZNIO CIJELI TIM: Ovaj detalj iz prošlosti glumca malo ko zna! ŠOKIRAT ĆETE SE KADA SAZNATE KAKO IH JE KAZNIO!

Kiosk
ARKAN JE ZBOG SVAĐE S LJUBIŠOM SAMARDŽIĆEM KAZNIO CIJELI TIM: Ovaj detalj iz prošlosti glumca malo ko zna! ŠOKIRAT ĆETE SE KADA SAZNATE KAKO IH JE KAZNIO!
.

Fudbalski klub Obilić, nekadašnji lični projekt zločinca Željka Ražnatovića Arkana, osvojio je 1998. godine svoju jedinu titulu i to prvaka SR Jugoslavije. Slabo je poznato da je tada izbila velika svađa između Arkana i tadašnjeg predsjednika skupštine OFK Beograd, pokojnog Ljubiše Samardžića.

Slavni glumac je o tome pričao u emisiji “TV lica kao sav normalan svet”.

– Ja sam se iznenadio da će se automatski namjestiti ta utakmica. To je bilo 1998. kada je Obilić bio prvak države. Sjećam se kao danas, sudija, neću da mu spominjem ime, svira nepostojeći faul ispred njihovog gola. Stalno svira za Obilić – ispričao je jednom prilikom Ljubiša Samardžić događaj iz vremena dok je bio u upravi OFK Beograda, a Željko Ražnatović na čelu FK Obilića.

– I u 15. minutu oni daju gol. Završi se utakmica jedan nula i ja uđem u svoju sobu. I odjednom svi počnu da hrle, prvi Željko pa ovi njegovi iza.

Kako kaže, tu je odmah krenuo na Ražnatovića:

– Slušaj, ti govoriš o viteštvu?! Gdje ti je viteštvo? Jel ti misliš da se tako dobija utakmica – nepostojećim penalom? To se tako ne radi. Savjest će te peći zbog ovoga. On me gledao direktno u lice i u jednom trenutku reče: “Evo ti ruka, imaš pravo. Ovako se ne dobija utakmica!” I tu napravi predstavu… Uzme telefon, pozove trenera Okuku: “Smijenjen si, i kažnjen sa 3.000 maraka i igračima reci da su kažnjeni isto toliko”. Sutra su svi mediji pisali šta je Arkan napravio, ali je Obilić ipak postao prvak te godine – ispričao je Ljubiša Samardžić.

Novi.ba/Express

Ne propustite