Namirnice koje ne smijete držati u hladnjaku

Sve za dom
Namirnice koje ne smijete držati u hladnjaku
Dobro je znati da neke namirnice ne treba držati u hladnjaku nego na sobnoj temperaturi. Krumpir, luk i rajčica samo su neke od njih. Evo popisa namirnica koje će se bolje održati ako ih stavite u špajz.

Dobro je znati da neke namirnice ne treba držati u hladnjaku nego na sobnoj temperaturi. Krumpir, luk i rajčica samo su neke od njih. Evo popisa namirnica koje će se bolje održati ako ih stavite u špajz.
LJUTI SOS

Vjerovali ili ne, ljuti umak može sretno živjeti u ostavi do tri godine.

KROMPIR

Hladnije temperature negativno utječu na okus krumpira, pa ga treba držati u ostavi u papirnatim vrećicama. Plastične vrećice nisu dobre jer zadržavaju vlagu, koja utječe na brzo propadanje krumpira. Većina sorti krumpira trebala bi trajati do tri tjedna.

KRUH

Kruh će se u hladnjaku brzo osušiti. Ono što planirate pojesti u roku od četiri dana držite na sobnoj temperaturi, a ostatak zamrznite.

LUK

Luk voli biti pohranjen u originalnoj mrežastoj vreći u kojoj je kupljen ili bilo kakvoj drugoj koja omogućuje cirkulaciju zraka, na sobnoj temperaturi. Ali, držite ga dalje od krumpira koji ispušta vlagu i izaziva truljenje luka.

RJČICA

U hladnjaku može dobiti blijedu boju, pa ga držite na sobnoj temperaturi i nikad u plastičnim vrećicama. Da biste ubrzali dozrijevanje, ako je potrebno, stavite ga u papirnatu vrećicu. Kad sazri može trajati oko tri dana.

KAVA

Hladnjak stvara kondenzaciju, što može utjecati na okus mljevene kave i kave u zrnu. Kavu je najbolje držati u hermetički zatvorenoj posudi u špajzu.

ZIMSKE TIKVICE

Razne sorte zimskih tikvica mogu trajati oko mjesec dana ili više ako ih držite u ostavi.

Ne propustite