Ako ste dobili ovakav mail od šefa imate razloga za brigu? Ovo je pet suptilnih znakova da ćete uskoro dobiti otkaz

Biznis
Ako ste dobili ovakav mail od šefa imate razloga za brigu? Ovo je pet suptilnih znakova da ćete uskoro dobiti otkaz
.

Da li ste se nekad susreli s onim osjećajem da vaš trenutni posao za koji ste bilu ubjeđeni da je posao vaših snova to možda ipak nije?

posao-uredski-pexels
 Ako je to nešto o čemu razmišljate samo vi, nelagodno je, no mnogo je manje stresno nego kad vam se čini da je to shvatio i vaš poslodavac.

stresspan-24584

Business Insider složio je listu od pet suptilnih znakova koji otkrivaju da vam se vjerojatno sprema otkaz na poslu.

277715-stres-zivci-nerviranje-ls

1. Razgovor koji ste upravo vodili s vašim/om šef(ic)om dokumentiran je i e-mailom

Imali ste neugodan razgovor sa šefom o vašim potezima u kompaniji, a kad ste napustili ured, sažetak razgovora dobili ste i mailom. Da bi zaštitili i opravdali sebe, vaši nadređeni će pokušati dokumentirati što više toga o vašem "padu". No, umjesto panike, pokušajte taj e-mail iskoristiti kao vodič za poboljšanje i uložite sve u spašavanje svog posla.

2. Vaš/a šef/ica traži izvještaje od vas brže nego što je realno moguće da odradite zadatak

Ako ste na tankom ledu, to znači da će vaši nadređeni mnogo više i češće paziti na vas i provjeravati što i kako radite. Bitno je da razaznate što je hitno i bitno i što je važnije od nečeg drugog što vam je također zadano. 

stress-e1510865121689

3. Zadatke koje ste inače vi odrađivali sad radi netko drugi

Vaši šefovi naglo su počeli zadatke za koje ste vi inače bili zaduženi davati drugim kolegama. Je li to možda znak da ste napredovali te da smatraju da ste spremni za neke važnije stvari? Možda. No, vjerojatnije je da smatraju da ne možete odraditi te zadatke uspješno i da pripremaju druge da ih preuzmu kad vas u kompaniji više ne bude.

4. Ne pozivaju vas na neke sastanke

Dok odlazite na pauzu, primjećujete da vaši kolege odlaze u konferencijsku sobu, a vi nemate pojma što se tamo događa? Ako se vaš tim sastaje bez vas, vjerojatno je riječ o tome da rade na projektu koji ne uključuje vas. Isključivanje je velik pokazatelj toga da je vašem vremenu došao kraj.

posao

5. Zaposlen je netko tko ima istu titulu kao i vi, ali više iskustva

U ured odjednom stiže osoba koja u kompaniji ima istu titulu kao i vi, odnosno zaposlena je na istoj poziciji. Je li šef/ica shvatio/la da vam treba ispomoć? Možda. No, vjerojatnije je da vam je stigla zamjena. Nažalost, tvrtke su rijetko u tako čvrstom financijskom stanju da mogu zapošljavati više ljudi na istim funkcijama.

Izvor: index.hr
 

Ne propustite