VOZAČI OVO JE UPOZORENJE, OD DANAS STE POD MIKROSKOPOM: Policija izdala saopštenje, ako vas zaustave za OVE 3 STVARI, SLIJEDI KAZNA!

Kiosk
VOZAČI OVO JE UPOZORENJE, OD DANAS  STE POD MIKROSKOPOM: Policija izdala saopštenje, ako vas zaustave za OVE 3 STVARI, SLIJEDI KAZNA!
.

Od danas do 18. avgusta pripadnici Uprave saobraćajne policije u Srbiji sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila, saopštio je MUP.

Kako se navodi u saopštenju koje je dostavljeno medijima, ova međunarodna akcija će početi danas u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

radar

Pripadnici saobraćajne policije u Srbiji će angažovati sve raspoložive uređaje za mjerenje brzine - ručne radare, radare u sistemima video - nadzora i uređajima za mjerenje brzine u takozvanim „presretačima", dok će na auto-putevima biti mjerena i prosječna brzina kretanja vozila, ističe se u saopštenju.

radar-3

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

5a6ae1f0-6044-447c-a090-5a760a0a0a67-radar-690x480

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam mjeseci ove godine neprilagođena brzina javljala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa pog,inulim licima.

policija

Ne propustite