BEZ NJE SE NIKADA NE ODVAJA: Evo šta se krije u torbici KRALJICE ELIZABETE, jedna stvar je totalno BIZARNA!

Kiosk
BEZ NJE SE NIKADA NE ODVAJA: Evo šta se krije u torbici KRALJICE ELIZABETE, jedna stvar je totalno BIZARNA!
.

Kraljica je posjetila mnoge zemlje širom sveta kao vladar britanske kraljevske porodice. Često je na tim putovanjima uslikana sa torbicom u ruci, a mnogi su se pitali šta to ona sa sobom uvijek nosi u njoj. Jedan izvor otkrio je jednu zanimljivu stvar bez koje kraljica nikada ne kreće na put.

kraljica

Kraljica u torbici uvek nosi držač za torbu u obliku kukice koju koristi kada treba da odloži tašnu tokom neke posjete. Ona je od toga napravila poseban ritual.

– Jednom sam posmatrao kraljicu kako vadi iz tašne belu čašicu i diskretno pljuje u nju. Onda je tu čašicu zakačila ispod stola i na kukici koju ona ima okačila tašnu – rekao je izvor.

Ona uvijek nosi i novčanicu od 5 funti, uredno sklopljenu kako bi dala prilog u crkvi. Kraljica na putovanjima nosi i par bijelih rukavica, ali ne samo kao modni detalj.

– Kako se ona mnogo rukuje, rukavice su joj potrebne kako bi spriječila da se neke bakterije rašire i izazovu infekciju – rekao je Ričard Ficvilijams, kraljevski komentator.

kraljica3

Rukavice su kreacija Kornelije Džejms, koja je 1970. godine dobila priznanje za njen rad sa kraljevskom porodicom.

Najbizarnija stvar koju kraljica uvijek nosi je pakovanje krvi. Zdravlje monarha je veoma važno i kada kraljica putuje u zemlju u kojoj su rezerve krvi male, ona se uvijek postara da je njeno lično pakovanje krvi uvijek spakovano. To je za slučaj da je njeno zdravlje ugroženo i da je njoj potrebna hitna transfuzija, piše Ekspres.

kraljica2

Pored toga što je uvijek obezbeđena zdravstvena nega, sa njom uvijek putuje i njen lekar. Uz nju je uvek doktor Kraljevske mornarice koji sa sobom na putovanjima nosi torbu sa medicinskom opremom i lijekovima, ali i defibrilator za hitne slučajeve.

Ne propustite