Ne odbacujte odmah njegove mane: 3 savjeta da početnu zaljubljenost pretvorite u vezu na duge staze!

Objavljeno:04.08.2019 - 22:49
A A A Times Arial

Ne odbacujte odmah njegove mane: 3 savjeta da početnu zaljubljenost pretvorite u vezu na duge staze!

Naučite da prebacite misli na pozitivno uz ova tri savjeta...

1. Usredsredite se na pozitivno

Šta god da vam smeta kod dečka, toj njegovoj osobini pronađite dobru stranu. Neuredan je? Razmislite šta je dobro u tome. Gledajte na njegovu neurednost kao na sinonime za opuštenost i nekoga ko nema potrebu za kontrolom. Vjerovatno će vam prepustiti da odlučite kako ćete preurediti stan. Evo još jednog primjera - ne priča mnogo. Takvi tipovi su smireniji i logičniji, što je dobro za vas jer vam može pomoći da riješite vaš problem na razuman način.

2. Razmislite šta vas stvarno uzrujava

Kada vam smeta neka sitnica koju je vaš dragi učinio, možda nije stvar u tome što vas je izludio, nego vas možda nešto drugo izjeda na mnogo dubljem nivou. Otkrijete li šta je to, možete promijeniti razmišljanje i biti manje uzrujani. Prvo se zapitajte zašto ste se uzrujali. Recimo da mu trebaju sati da odgovori na vašu poruku i pretpostavljate da je to zato što mu nije stalo. Pronađite razloge da ste u krivu. Tim izvlačenjem suprotnosti pomažete da vaše uzrujavanje ostane u granicama normale.

3. Zaboravite na ogovaranje

Žene se zbližavaju upoređujući partnere i sve probleme koji dolaze uz vezu. Naglašavanje "I onda je on..." i stalno pretresanje njegovog ponašanja priziva negativne misli koje ćete imati kada ga vidite sljedeći put. Nije realno očekivati da nikada nećete prigovarati pa zato kada se žalite, zbrojite to što vam smeta sa nečim što je kod njega super. Npr. "Mrzim kada daje jednosložne odgovore, ali zaista dobro planira izlaske." To vam dopušta da se povežete s dragim i realno da ga stavite na neko mjesto u vašem umu.

Novi.ba/ Cosmopolitan.hr

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!