NAUČNICI OTKRIVAJU: Dio tijela koji muškarac gleda na ženi ako je želi samo kao prijateljicu!

Ljubav
NAUČNICI OTKRIVAJU: Dio tijela koji muškarac gleda na ženi ako je želi samo kao prijateljicu!
.

Pitate se sviđate li se nekome? Istraživanje tvrdi da postoji vrlo jednostavan način kako da to otkrijete, a da vam ta osoba ne kaže ni riječ.

single-652x435-1398762127upitnik

Znanstvenici s koledža Wellesley i Sveučilišta u Kanzasu napravili su zajedničko istraživanje u kojem su zaključili da ako muškarac gleda ženu samo u lice, ne doživljava je na romantičan način. S druge strane, ako se muškarčev pogled spustio na grudi ili predio bedara, to je bio znak da je muškarcu žena privlačna.

par-svadja

Cilj istraživanja bio je kako znati je li netko nekome privlačan pa ako vas netko gleda samo u lice, to ne znači nužno da se toj osobi uopće ne sviđate, već da vas samo ne doživljava na seksualni način. U istraživanju je sudjelovalo 105 studenata od kojih se tražilo da pogledaju fotografije žena i muškaraca te da odgovore žele li s osobom s fotografije samo prijateljstvo ili ljubavnu vezu.

par-123rf-10122018

Znanstvenici su zatim pratili pokrete njihovih očiju te su potvrdili prijašnju teoriju da muškarci spuštanjem pogleda na grudi i bedra žene zapravo procjenjuju njezine reproduktivne sposobnosti, što ima veze s evolucijom, piše Zadovoljna.

Novi.ba/Zadovoljna

Ne propustite