SNAŽNA OLUJA ĆE BJESNITI NOĆAS, GORE ALARMI, METEOROLOZI NAJAVILI POTOP, BUDITE SPREMNI: Ove tačke su NAJKRITIČNIJE

Kiosk
SNAŽNA OLUJA ĆE BJESNITI NOĆAS, GORE ALARMI, METEOROLOZI NAJAVILI POTOP, BUDITE SPREMNI: Ove tačke su NAJKRITIČNIJE
.

Rebublički hidrometeorološki zavod upozorio je na moguću lokalnu pojavu grmljavine, sa gradom i velikom količinom padavina.

Narandžasti meteo-alarm je proglašen na teritoriji Bačke, gdje se očekuju padavine od 20 litara po kvadratnom metru. Velika količina padavina moguća je danas od ponoći do nedelje u isto vrijeme, navodi se na sajtu Grada Sombora, koji se poziva na izvještaj RHMZ-a.

"Navedena prognoza odnosi se na vremenske nepogode sa jakim pljuskovima ili jakom kišom, lokalnom grmljavinom i gradom", a kako se dodaje, za period od 12 časova moguće je da padne više od 20 litara kiše po kvadratnom metru.

67580536-424995521550035-8227012548432494592-n-1000x0-1

(foto: Facebook)

Posle podne i uveče se u sjeverozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima očekuje pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegdje biti praćeni gradom i olujnim vjetrom. Ovakvo vrijeme proširiće se tokom noći i na ostale dijelove Srbije.

grmljavina

U pojedinim dijelovima Beograda očekuju se obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode u noći između petka i subote.

Kiša je oko 16.30 časova počela da pada u pojedinim dijelovima prestonice.

- U naredna dva sata na području Beograda kiša i grmljavina - kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

RHMZ je već izdao i upozorenje za područje Beograda na vremenske nepogode.

- U noći između petka i subote, kao i u subotu, u pojedinim dijelovima grada se očekuju obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode - stoji u upozorenju RHMZ.

grmljavina-06092012

Temperatura u prestonici u 16.00 časova je 29 stepeni, ali je subjektivan osjećaj kao da je 34. Jugoistočni vetar duva brzinom od dva metra u sekundi.

Ne propustite