"Svaki put kad se sjetim ovoga odem u cvjećaru, kupim najskuplji buket i odem da posjetim majku"

Objavljeno:21.07.2019 - 14:32
A A A Times Arial

Kad sam bio mali sa otprilike nekih 10 godina imao sam jako bogatog druga koji je živio preko i dolazio svako ljeto i zimu sa roditeljima u kod mog komšije. Jednog dana dogovorili smo se da idemo na playstation u igraonu i otišli kod njegovih gdje su sjedili moja mama i njegova i pili kafu. Pitao sam majku pred njima za pare a ona je izvadila novčanik i davala mi po 10 po 20 dinara dok nije nakupila 200, njegova majka je izvadila bunt hiljadarki iz zadnjeg džepa, bilo je negde oko 30 hiljada dinara i dala mu sve uz pitanje:

novac

"Oće ti to biti dovoljno?". Dan danas se sjećam pogleda moje majke, i koliko joj je bilo krivo i teško, nikad ga neću zaboraviti. Kad smo došli kući taj dan rekao sam joj "Mama nemoj da budeš tužna kad porastem ja ću raditi i davati tebi", zaplakala je i ja sam zaplakao zbog nje. Danas radim i zarađujem novca više nego što mi je potrebno. Kad se ponekad setim toga odem u cvjećaru, kupim najskuplji buket i odem da je posjetim.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!