POZNATA FOTOGRAFIJA: Evo kako bi danas izgledala da se uslika sa iste pozicije (FOTO)

Objavljeno:18.07.2019 - 15:55
A A A Times Arial

Foto: Charles O’Rear

Nakon što je postala desktop pozadina za Windiows XP 2001. godine, ovu fotogradiju je svakodnevno posmatralo više od milijardu ljudi, što je čini vjerovatno najviđenijom fotografijom na svijetu. 

Fotografiju nazvanu “Blaženstvo” (Bliss) je uslikao Charles O’Rear koji živi u istočnom dijelu San Franciska i ona za njega ima sentimentalnu važnost.

“Vidio sam je na puno različitih mjesta.Vidio sam je u Bijeloj kući, u Kremlju, ne sjećam se tačno sa kim je bio intervju, možda Putinom, a u pozadini se vidjela slika Windows XP. Svuda oko nas je”, konstatuje Chuck.

win1

Charles je fotografiju uslikao u blizini svoje kuće u Nappa dolini, u blizini San Franciska.

“Nekoliko godina poslije izlaska XP-a, dobio sam mail, mislim od inženjera koji su radili tamo, u kom su mi rekli da imaju takmičenje u vezi fotografije. Pitanje je bilo gdje je fotografija nastala. Većina njih je mislila da je fotografija fotošopirana, a dio ih je mislio da je uzeta negdje u blizini sjedišta Microsofta u Seattlu. Odgovorio sam im da su svi pogriješili”, prisjeća se Chuck i dodaje da mu je drago što zna da su ljudi uživali posmatrajući je.

Istok Pavlović, srbijanski bloger, posjetio je Kalifornjiu i fotografisao se na mjestu na kom je fotografija “Blaženstvo” nastala.

win2

Novi.ba/Pozitivno

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!