BRADA MI JE UNIŠTILA ŽIVOT, SUPRUGU SE GADI DA ME POLJUBI: Nakon brojnih tretmana Ruskinja se transformisala, evo kako DANAS IZGLEDA!

Kiosk
BRADA MI JE UNIŠTILA ŽIVOT, SUPRUGU SE GADI DA ME POLJUBI: Nakon brojnih tretmana Ruskinja se transformisala, evo kako DANAS IZGLEDA!
.

Tridesettrogodišnja Svetlana Savčenkova skupila je hrabrost i pred čitavom Rusijom progovorila o problemu koji je muči već nekoliko godina.

Naime, Svetlana se pojavila u emisiji "Stidim se svoga tijela" gdje je pokazala svoju bradu koja joj je napravila probleme u braku. Sada se boji da će je suprug ostaviti jer mu se gadi i da je poljubi.

15810848-0-image-a-7-1562660981529

Pred milionima gledalaca pričala je o svom problemu sa policističnim jajnicima, a brada je počela da joj raste nakon hormonskog poremećaja.

Pričala je i o tome kako po kući neprestano nosi masku jer ne želi da njen sin i suprug neprestano gledaju u njenu bradu.

0-pay-bearded-woman-svetlana-savchenkova-12-east2west-news

Nakon što ljekari nisu uspjeli da joj pomognu suprug ju je prijavio za učešće u emisiji kako bi se riješila nepoželjnih facijalnih dlačica i nastavila da živi normalnim životom.

Iako je mučila muku sa policističnim jajnicima i prije trudnoće, stanje se pogoršalo otkako se porodila. Počela je da krije lice još prije 12 godina kada se i udala.

- Ne mogu da radim, ali ni da komuniciram normalno sa svojim detetom - požalila se kroz plač - Ne dozvoljavam mu da mi dodiruje lice. Odnos sa suprugom mi je nikad gori. Ne želi ni da me poljubi. Svake godine je sve gore. Plašim se da će mi se porodica raspasti.

Serija tretmana koje je prethodnih godina pokušavala nisu ostavili nikakav uticaj na njeno lice. Naprotiv, stanje se samo pogoršavalo, a doktori su joj rekli da se navikne da živi sa bradom.

Suprug je bio taj koji ju je natjerao da na televiziji progovori o tome, te pristane na tretman jednog od najboljih ljekara u Rusiji.

Nakon što je stavljena pod nadzor medicinskog tima, godinu dana je išla na laserske tretmane, a usput je izgubila i više od 15 kilograma. Postepenom regulacijom hormona uslijed dijete, ali i laserskih tretmana dlačice su potpuno nestale!

0-pay-bearded-woman-svetlana-savchenkova-17-recovered-east2west-news

- Toliko sam sretna! Ne moram da se budim prije svoje prodice da bih brijala lice. Ne plašim se ni da ću izgubiti supruga. Napolju hodam slobodno, nakon više od deset godina skrivanja lica! Sretna sam i moj sin to vidi!

Hirzutizam (pojačana maljavost) izaziva neželjni rast dlačica kod muškaraca i kod žena, a proizilazi iz viška muških hormona koji nastaju od endokrine neuravnoteženosti.

Ne propustite