10 najneobičnijih kuća u svijetu

Arhitektura
10 najneobičnijih kuća u svijetu
Kupovina ili gradnja novog stana ili kuće nam definitivno pruža uzbuđenje. Kroz historiju, ljudi su se selili iz pećina u kolibe, iz koliba u dvorce, iz dvoraca u stanove, a u današnje doba možemo vidjeti najneobičnije primjere boravišta

Stanovnici Liberije koja je tokom prošle godine bila najviše pogođena virusome ebole u Afiri, sa tri nova registrovana slučaja, strahuju kako bi se 2014. godina u tom pogledu mogla ponoviti, piše Anadolu Agency (AA).

U zdravstvenim ustanovama još uvijek ne mogu potvrditi da je virus ponovo izbio, ali su saopćili kako su nedavno registrovana tri nova slučaja zaraženih pacijenata. 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 9. maja izjavila je kako u Liberiji više nema oboljelih od ebole. Prethodno je u toj zemlji zabilježeno 9.343 slučaja zaraze, a od toga je 4.162 završilo smrću. 

Ebola je u zemljama Zapadne Afrike odnijela živote 491 zdravstvenog radnika koji su tamo bili prisutni kako bi pomogli lokalnom stanovništvu. Pored Zapadne Afrike ebola je uočena i u drugim zemljama. U Maliju je od osam slučajeva šest završilo smrću, u Nigeriji je, od 20 zaraze, zabilježeno 8 smrtnih slučajeva, jedan smrtni slučaj je zabilježen i u SAD-u gdje su uočena četiri slučaja obolijevanja. Osim toga, po jedna osoba je od ovog virusa podlegla u Velikoj Britaniji, Senegalu i Španiji.

Na svjetskom nivou, ebola je odnijela 10.019 ljudskiih života. 

Simptomi ovog virusa su bolovi u mišićima, povišen rast tjelesne temperature, pojačana slabost, grlobolja, glavobolja, dijareja, povraćanje ili groznica.

Ne propustite