SAMO GENIJALCI VIDE BROJ ISPOD STRELICE: Da li ste vi među njima, OTKRIJTE NAM!

Kiosk
SAMO GENIJALCI VIDE BROJ ISPOD STRELICE: Da li ste vi među njima, OTKRIJTE NAM!
.

Internet je zaludila ova mozgalica koja se nedavno pojavila. Naime, mozgalica koja kruži internetom zadaje glavobolje mnogima, i samo rijetki uspiju da je tačno riješe.

nn

Redom vidite brojeve 2, 4, 6, 8. A ispod strijelice nalazi se i još jedan broj, samo rijetko ko može da ga vidi.

nn

Kako kažu tvorci slike, samo ljudi koji izuzetno opažaju boje vidjeće broj 5 ispod strelice. Da li ste vi među njima? Javite nam u komentarima kako ste prošli.

 

Ako ste istinski ljubitelj zagonetki, ovaj članak će vam pomoći da zagrijete moždane vijuge i razradite maštu. Mi smo pripremili za vas još pitanja, a vaše je da obratite pažnju na male detalje i razmišljate izvan kutije kako biste došli do pravih odgovora. Smjestite se udobno, skoncentrišite i pokušajte da tačno odgovorite na ove neobične mozgalice. Hajde da počnemo.

#1 Šta nedostaje na ovoj fotografiji?

1

#2 9 tačaka

2

Pomoću 4 linije spojite svih 9 tačaka bez podizanja olovke.
#3 Šibice i matematika

3

Postoje tri načina da rešite jednačinu pomjeranjem jedne šibice. Ne možete polomiti šibicu i ne možete koristiti ≠.
#4 Stube na brodu

4

Brod koji plovi morem ima stube koje se spuštaju tako da je posljednja ljestvica iznad površine more. Ljestvice su međusobno odvojene 30 cm. Kada naiđe plima, nivo vode se povećava za 30 cm svakog sata i tako nastavlja sljedećih 4 sata.

Koliko ljestvica će biti pod vodom kada plima prestane da se podiže?
#5 Ptica na automobilu

5

Most dug 20 kilometara može da izdrži težinu do 2000 kilograma. Automobil koji je težak 2000 kilograma polako prelazi most, a kada je bio na sredini mosta, na vrh automobila je sletjela ptica teška 200 grama.

Hoće li se most srušiti?
#6 Pronađite brata

6

Rob je odvojen od svog brata kada su bili djeca. Rob je uspio da pronađe njegovu kućnu adresu i on zna samo ime brata, ali ne zna kako izgleda. Kada je ušao u kuću, tamo je zatekao mehaničara, fudbalera i policajca. Rob je odmah prepoznao svog brata.

Kako ga je prepoznao?


Odgovori:

#1 Kavaljerstvo.
#2 Razmišljajte izvan kutije

22

#3

23

24

25

#4 Nijedna. Stube su pričvršćene za brod i uvek će biti iznad vode.

#5 Neće. Dok je stigao do polovine mosta, što je 10 kilometara, automobil je definitivno potrošio više od 200 grama goriva. Stoga, težina ptice neće imati uticaj na ukupnu težinu.

#6 Policajci i fudbaleri nose imena na uniformama pa je Robu bilo lako da otkrije ko mu je brat.

Ne propustite