8 ČUDNIH STVARI KOJE ĆE OJAČATI VAŠU VEZU ILI BRAK: Ovo svi trebaju znati

Kiosk
8 ČUDNIH STVARI KOJE ĆE OJAČATI VAŠU VEZU ILI BRAK: Ovo svi trebaju znati
.

Postoje mnogi stereotipi o tome kako izgleda dobra veza i kako partneri treba da se ponašaju.

Tako često čujemo da se uspješan par nikada ne svađa, da među njima ne smije imati ni mrvice ljubomore i pregršt sličnih savjeta. Svakako, ne tvrdimo da su svi ovi savjeti nužno loši, ali postoje neke stvari koji na prvi pogled mogu izgledati pogrešno, ali su zapravo jako dobre i mogu vam pomoći da ojačate svoju vezu.

1. Sukobi

1

Ako u vezi ne postoje konflikti, nema ni povjerenja. Ako sva osjećanja držite u sebi, u vezi nema napretka. Svađe nam pomažu da se oslobodimo bijesa i kažemo partneru šta nam se ne dopada. Otkrićete svoje i njegove slabosti i mnogo bolje razumjeti jedno drugo..

2. Flertovanje

2

Povremeni flert nam pomaže da sačuvamo osjećaj privlačnosti. Kada flertujemo, osjećamo se atraktivno, što nam podiže raspoloženje i samopouzdanje.
Postoji li granica koju ne smijemo preći? Da, ako kažemo ili uradimo nešto što bi povrijedilo i uvredilo partnera.

3. Zdrava sebičnost

3

Da bi veza bila uspješna, moramo prije svega voditi računa o sebi i svojim potrebama i biti dovoljno čvrsti da se zauzmemo za sebe. Važno je da imamo svoj lični prostor, vrijeme, interesovanja, hobije. U suprotnom, nagomilalo bi se nezadovoljstvo, što bi dovelo do sukoba.

4. Život u teškim uslovima

4

Svaki par prolazi kroz krize i zato je važno da naučite da se zajedno nosite sa teškoćama, nezadovoljstvom i teškim uslovima, a ne da zalupite vratima i raskinete i na najmanji nagovještaj poteškoća.

5. Distanca i vrijeme za sebe

5

Ako stalno provodite vreme zajedno, veza će vam sigurno postati dosadna. Kada dvije ličnosti postanu jedno "mi", to će sigurno dovesti do manjka interesovanja i strasti. Psiholozi zato preporučuju da se povremeno odmorite jedno od drugog. Nakon toga će vam svaki susret biti još slađi.

6. Potpuna iskrenost

6

Govoriti samo golu istinu uvijek je u najmanju ruku glupo. "Moja mama te ne voli", "Mnogo si se ugojia poslije trudnoće" nisu reči koje bi tebalo da kažete voljenoj osobi. Ako nekoga cijenite, birajte riječi i način na koji joj se obraćate. Neke stvari čak nisu ni vrijedne pomena.

7. Zauzimanje za sebe

7

Mnogi se odreknu svojih hobija, prijatelja i potreba kako bi se prilagodili partneru. Međutim, pre ili kasnije to će dovesti do nagomilavanja nezadovoljstva, koje će nesumnjivo dovesti do sukoba.
Svako žrtvovanje sebe jedna je vrsta ucjene u ovakvim otrovnom vezama, jer na ovaj način vi zahtjevate da i vaš partner uradi isto.

8. Pretjerana briga

8

"Igranje"  oko partnera, pogađanje šta on želi, pretjerana brižnost kada vam to niko ne traži, ili drugim riječima roditeljsko ponašanje, nije nešto što treba raditi u vezi.
Prvo, to je iritantno. Odrasloj osobi treba partner, ne roditelj. Drugo, ovo ubija varnice između vas, jer će partner posvjesno početi da vas gleda kao roditelja.

 

 

Ne propustite