STAVILA JE POLA LIMUNA NA PETE I OTIŠLA NA SPAVANJE: Kad se ujutro probudila NIJE MOGLA VJEROVATI ŠTA VIDI!

Praktična žena
STAVILA JE POLA LIMUNA NA PETE I OTIŠLA NA SPAVANJE: Kad se ujutro probudila NIJE MOGLA VJEROVATI ŠTA VIDI!
.

Dame znaju koliko neugodnosti ispucale pete mogu izazvati. Ukoliko ne želite novac da trošite na skupe preparate, savjetujemo vam da pokušate ovaj trik.

Potreban vam je samo jedan limun.

limun2

Izaberite limun koji je dovoljno veliki kako bi mogao da vam pokrije cijelu petu. Isjecite limun na pola, iscjedite sav sok i ostavite da bude samo kora, kao kad ga cijedite za lumunadu.

Obratite pažnju da bude postavljen na najgrubljem dijelu pete, a onda obujte čarapu.

lemon-for-cracked-heel

Ostavite limunovu koru da odstoji najmanje sat vremena, ali bi najbolje bilo da ostavite preko noći kako bi imalo pun efekat.

26-lemon-peel-sleep-fb

Već ujutro ćete primjetiti poboljšanje, a pete će vam biti mekane i nježne.

U nastavku pogledajte još neke korisne trikove za pripadnice ljepšeg spola:

- Ulje cimeta i paprene metvice vrlo su učinkovita u tome da vam usne izgledaju punije i sjajnije. Ako niste alergični na ove sastojke, možete dodati nekoliko kapi na balzam za usne ili sjajilo za usne.

med-cimet-800x445

- Kokosovo i maslinovo ulje su izvrsni za uklanjanje šminke otporne na vodu. Pokušajte ovaj trik i vidjet ćete da je uklanjanje vaše šminke jednostavno, čak i bez čišćenja lica.

kokos

- Kada se omiljena maskara počinje sušiti, možete je oživjeti dodavanjem nekoliko kapi slane otopine u tubu ili stavljanjem u zdjelu s toplom vodom 5 minuta.

maskara2

- Ne morate bacati slomljenu šminku (puder, rumenilo, sjenilo...). Jendostavno dodajte nekoliko kapi izopropanol-a na prah, a onda nožem formirajte oblik. Ostavite preko noći da se osuši. Sljedećeg dana, sav alkohol će ispariti i nećete morati kupovati novu šminku.

1672705-shutterstock-298566320-650-109e93ca21-1483127572

- Ako su neki od vaših omiljenih lakova postali pregusti i teški za nanošenje, pokušajte ih popraviti toplom vodom. Stavite bocu u vrlo vruću vodu nekoliko minuta, zatim je izvadite, protresite i nanesite na nokte dok je još topla.

lak

-  Uvrnite kosu, a onda makazama odrežite sve dlačice koje "strše". Ovo je odličan način da se riješite ispucalih vrhova bez da idete kod frizera.

mte5ntu2mza2otewnzqymdi3

- Lak za kosu vam može pomoći da vaše obrve ostanu na mjestu. Jednostavno nanesite malo laka na staru maskaru i pređite preko obrva.

obrve4

- Baby puder može biti odlična zamjena za suhi šampon. Kada vam je kosa masna, a ne želite je prati, jednostavno nanesite malo puder na tjemen, a onda nakon 15-ak minuta istrljajte višak četkom i peškirom.

puder

- Da biste spriječili pojavu žuljeva kada nosite nove cipele, nanesite običan deodorant na noge.

noge2

- Zagrijte uvijač za trepavice fenom nekoliko sekundi prije nego uvijete trepavice. Ovo će vam pomoći da trepavice duže vrijeme ostanu uvijene.

1672655-shutterstock-236777035-650-9f55c20353-1483127572

Ne propustite