UNIVERZALNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE OD 5 SASTOJAKA: Žene širom svijeta poludjele za ovim čudesnim sprejom!

Sve za dom
UNIVERZALNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE OD 5 SASTOJAKA: Žene širom svijeta poludjele za ovim čudesnim sprejom!
.

Bilo da se radi o mutnom staklu tuš kabine, zapečenoj tečnosti na šporetu ili talogu, sprej od samo pet sastojaka postao je za mnoge majke univerzalno sredstvo za čišćenje doma. 

Postoje stotine sprejeva za čišćenje na tržištu koji tvrde da samostalno čiste i poliraju vašu kuhinju, kupatilo i spavaću sobu.

tus-tusiranje

No, umjesto kupovine proizvoda punog hemikalija, koji čisti svako područje vašeg doma, grupa majki na Facebooku je osmislila “čudesni sprej” koji može da očisti gotovo sve.

– Ovaj sprej je sjajan. Samo njega koristim. Svuda i za sve. Brilijantan je za prljavi i zapečeni šporet, pa čak i za kupatilu. Poprskajte i pustite tečnost da odstoji 10-ak minuta prije nego što počnete da čistite. Ne morate ništa da trljate – napisala je jedna žena.

prljavi-sporet

– Jednom mi se dogodilo da su mi u ormariću iscurila eterična ulja. I to je već neko vrijeme tako stajalo jer je tečnost koja se izlila bila zgusnuta i ljepljiva. Sve sam poprskala sprejom i doslovno čekala minut, dva i odmah obrisala – napisala je druga.

Sprej, koji se možete da napravite kod kuće, zahtijeva samo pet sastojaka koje mnogi već imaju kod kuće.

Potrebno je: 

1,5 litre vode

300 ml sirćeta

60 ml tečnosti za pranje posuđa

25 ml ulja eukaliptusa

3 kašičice natrijum karbonata

Priprema: 

Od 1,5 litre vode uzmite 2,5 dl koje treba da zakuhate. U ostatak vode dodajte 300 ml sirćeta, 60 ml tečnosti za pranje posuđa, 25 ml ulja eukaliptusa i tri kašičice natrijum karbonata.

Promiješajte mešavinu i dodajte vruću vodu kako bi se svi sastojci otopili. Ulijte u bocu sa prskalicom od dva litra.

sprej

Ljudi koji su isprobali ovo domaće sredstvo za čišćenje kažu da je to vrhunski alat za dezinfekciju stolova, pločica, obojenih površina, masnih posuda, vinilnih podova, mrlja od trave na sportskoj odjeći i tepihu.

Ne propustite