Lista koje je sve iznenadila: Ovo je 10 najboljih fudbalera svih vremena

Fudbal
Lista koje je sve iznenadila: Ovo je 10 najboljih fudbalera svih vremena
Kroz istoriju fudbala prošlo je mnogo velikih igrača, a mi vam donosimo analitičku listu portala WhoScored, koji su izabrali 10 najboljih svih vremena.

9. Ferenc Puskas
Mađarska
1943-1966
Zašto je jedan od najvećih: Sa nevjerojatnom listom od 83 gola u 84 međunarodne utakmice za Mađarsku, i još četiri dok je igrao za španjolsku, Puskas ostaje jedan od najdominantnijih napadača svih vremena.

Ostavština Mađarskih „Čarobnih Mađara“ iz 1950ih se velikim djelom vrti oko Ferenc Puskasa. Niski, bačvasti, „Galopirajući Bojnik“ je terorizirao protivnike sa svojom munjevitom ljevicom. Nakon osvajanja Olimpijskih igara 1952. godine i završavanja Engleske dominacije nad Europom, Mađari su bili veliki favoriti za osvajanje Svjetskog Prvenstva 1954. Mađarska je zabila 17 golova i dozvolila samo 3 u grupi prije no što je pobjedila Brazil i Urugvaj u sljedećim rundama. Unatoč ozbiljnoj ozljedi, Puskas je igrao i zabio u njihovom nevjerojatnom gubitku finala od Zapadne Njemačke.

Zbog građanskih nemira kod kuće, Puskas i nekoliko njegovih Honvedskih suigrača je odlučilo ostati na zapadu dok je njihov tim bio u inozemstvu. Nakon što ga je odbilo nekoliko talijanskih klubova zbog svojih godina, udomačio se u Real Madridu, uzastopno osvojivši 5 naslova Španjolske Lige. Njegova četiri gola u poznatom finalu 1960. protiv Eintracht Frankfurta su obilježila drugi od njegova tri Europska Kupa Prvaka u Madridu. Unatoč hat-tricku u finalu sljedeće godine, to nije bilo dovoljno da bi se pobjedila Eusebiova Benfica. Kroz svoje napadačko partnerstvo sa Alfredo Di Stefanom u Real Madridu, Puskas je doista bio Španjolski „Mali Top“.

Ne propustite