Lista koje je sve iznenadila: Ovo je 10 najboljih fudbalera svih vremena

Fudbal
Lista koje je sve iznenadila: Ovo je 10 najboljih fudbalera svih vremena
Kroz istoriju fudbala prošlo je mnogo velikih igrača, a mi vam donosimo analitičku listu portala WhoScored, koji su izabrali 10 najboljih svih vremena.

10. Alfredo Di Stefano
Italija
1943-1966
Zašto je jedan od najvećih: U Real Madridu, Di Stefano je osvojio osam naslova Španjolske Lige i osvojio prvih pet izdanja Europskog Kupa Prvaka, postigavši golove u svakoj finalnoj utakmici. Alfredo Di Stefanovo vodstvo na terenu i sposobnosti zapovjedanja se pretvorilo u dominaciju Real Madrida nad Europom kasnih 50ih. Nažalost, svjetska scena nije bila naklona Di Stefanu. Kao Argentinski internacionalac, propustio je Svjetsko Prvenstvo 1950. godine i do 1954., igravši i za Argentinu i za Kolumbiju, FIFA mu nije dozvolila da zastupa Španjolsku. 1958., Španjolska se nije kvalificirala, dok 1962. nije sudjelovao na Svjetskom Prvenstvu zbog ozljede.

Više je nego nadoknadio svoje izostanke na međunarodnim natjecanjima odličnom klubskom igrom. Nakon što ga je uočio Real Madrid dok je igrao za Kolumbijski klub Millonarios od Bogote, Španjolci su ga kupili iz Barceloninog stiska. U jednom od najpoznatijih finala Europskog Kupa svih vremena, „Plava Strijela“ je ostvarila spektakularni hat-trick dok je Real Madrid uništio Eintracht Frankfurt sa 7-4 kako bi osvojili trofej petu sezonu za redom. Od nadimka „Stroj“ u River Plateu, do „Plavog Plesača“ u Millonariosu i konačno kao član jednog od najsmrtonosnijih napadačkih partnerstva uz Mađarsku legendu Ferenc Puskasa u Madridu, petorostruki najbolji strijelac Španjolske Lige je bio prvi svjetski potpuni nogometaš.

Ne propustite