SVI ĆE VAM ZAVIDJETI I PITATI KAKO USPJEVATE DA VAŠ DOM BLISTA: Trikovi koji će vam olakšati čišćenje i održavanje stana

Sve za dom
SVI ĆE VAM ZAVIDJETI I PITATI KAKO USPJEVATE DA VAŠ DOM BLISTA: Trikovi koji će vam olakšati čišćenje i održavanje stana
.

Ako ste jedna od onih osoba, koje u svim segmentima života pokušavaju naći prečice i olakšanja, onda će vam sljedeći trikovi vjerujemo, promijeniti život na bolje

Čišćenje kuće sastavni je dio života, istina nešto manje ugodniji, ali ga ne možemo izbjeći.

Ako ste jedna od onih osoba, koje u svim segmentima života pokušavaju naći prečice i olakšanja, onda će vam sljedeći trikovi vjerujemo, promijeniti život na bolje.

carrot-juice-in-a-blender

Blender

Koliko puta ste odustali od pripreme smoothiea jer ste se sjetili da ćete kasnije morati čistiti blender? Kako vam se to više ne bi dešavalo sljedeći trik pomoći će da ovaj aparat operete za tren. 
U blender sipajte vruću vodu, dodajte malo deterdženta za posuđe, uključite da radi 30 sekundi, a potom ga isperite.

Daska za rezanje

U nju se, naročito ako je drvena, uvuku neugodni mirisi koje ćete isprati samo uz pomoć soli i limuna. Presijecite limun na dva dijela i umočite obje polovine u so. Na dasku sipajte so, pa je dobro istrljajte limunom. Isperite hladnom vodom.

Mlin za kafu

Iako je danas malo onih koji koriste mlin, naročito za mljevenje kafe, jer se još upotrebljavaju i za mljevenje začina ili orašastih plodova, vjerujemo da će nekima ovaj savjet za čišćenje pomoći. 
Ostatke kafe ili začina najlakše ćete očistiti ako u mlin stavite nekoliko kriški hljeba i sitno sameljete. Nakon toga samo ga obrišite papirnom salvetom.

prljavi-sporet

Šporet

Najviše se odnosi na plamenike plinskog šporeta, ali na ovaj način možete čistiti sve vrste ovog kućnog aparata. U posudi izmiješajte sodu bikarbonu i hidrogen peroksid. Umočite spužvicu u mješavinu i izribajte šporet. Isperite čistom krpom.

ulje-tava-pixabay

Zagorjela tava

Ma koliko spretna kuharica bili sigurno vam se do sada desilo barem jednom da jednostavno zaboravite da nešto imate na ringli. Srećom uz pomoć sljedećeg trika tava će ponovo blistati.

U tavu sipajte sodu bikarbonu, dodajte malo vode, taman toliko da prekrije dno, i stavite na ringlu da prokuha. Drvenom kašikom sastružite sve ostatke, pa isperite ili stavite u mašinu za posuđe.

Izvor:
  Faktor

Ne propustite