JEDNU ŽENU JE VARAO 15 GODINA, DRUGA JE POBJEGLA, A TREĆU JE PONIŽAVAO: Sada se ponovo oženio, EVO KO JE NOVA KRALJICA TAJLANDA!

Kiosk
JEDNU ŽENU JE VARAO 15 GODINA, DRUGA JE POBJEGLA, A TREĆU JE PONIŽAVAO: Sada se ponovo oženio, EVO KO JE NOVA KRALJICA TAJLANDA!
.

Na Tajlandu je 1. maja upriličeno veliko slavlje povodom ženidbe kralja Maha Vajiralongkorna (66) svojom 26 godina mlađom izabranicom - Sutidom Na Ajuđa.

Oni su se upoznali na jednom avionskom letu na kom je ona radila kao stjuardesa, no vrlo brzo dobila je drugu profesiju. 

1

Foto: Reuters

Naime, 2013. kralj ju je zaposlio kao dio kraljevske garde u okviru koje je bila dio tima za bezbjednost. 

Godinu dana kasnije imenovana je za zamjenicu komandanta ličnog obezbjeđenja, a za generala vojske imenovana je 2016. godine, tako da je praktično bila njegov telohranitelj, piše "Zena.blic.rs".

2

Foto: Facebook

U trenutku kada se počela pripremati zabava za treće vjenčanje, kralj je još uvijek bio zvanično oženjen trećom suprugom.

44

Foto: Instagram

On iza sebe ima tri propala braka i sedmero djece.

Prvu suprugu princezu Soamsavali je varao sa glumicom, koju je poslije i oženio. Međutim, ona je pobjegla od njega nakon dvije godine.

Maha je 2001. oženio svoju treću suprugu - bivšu konobaricu Sirasmi Suvadu, koja je bila u kraljevskoj službi još od 1992. 

Par je nabavio i pudlicu Fo Fo kojoj je Rama X bio do te mjere posvećen, da su čak i najveći ljubitelji pasa to smatrali ekstremom i krajnje čudnim ponašanjem. Pudlica je imala čin glavnog kapetana vazduhoplovstva, a pojavljivala se obučena u uniformu i na službenim događanjima.

Vrhunac čitav epriče odigrao se 2007. godine, kada je upriličena rođendanska zabava za Fo Fo, a snimak sa iste je završio na Internetu i zaista se kosi sa poimanjem zdravog razuma.

Snimak prikazuje tadašnju Mahinu suprugu Sirasmi u toplesu i tangama, kako leži na podu, hrani psa tortom i pjeva mu pjesmicu "Srećan rođendan". Potom je klekla u pseći položaj i počela da jede iz iste posude kao i Fo Fo.

Kada je pas um.ro 2015. godine, kralj mu je organizovao četvorodnevnu sahranu uz budističke obrede i raskošnu ceremoniju. Godinu dana ranije on se razveo od Sirasmi, oduzeo joj je kraljevske titule i prognao na nepoznatu lokaciju na Tajlandu, a za to je dobila 4, 5 miliona funti. Njene roditelje osudio je na dvije i po godine zatvora jer su navodno bacili "kraljevsku kletvu".

(Novi.ba/Zena.blic.rs)

Ne propustite