PUKLA ZAŠTINA MREŽA, OTPAD, PLASTIKA, STABLA PLUTAJU VODOM: Ovo će biti najveći problem

Objavljeno:23.05.2019 - 13:33
A A A Times Arial

Pukla je zaštitna mreža Eko centra Bočac,a sav plutajući otpad koji je mreža zadržavala voda je donijela do HE ”Bočac” i tu je otpad zaustavljen.

Goran Milanović, direktor HE “Bočac” za ATV je kazao da sa radi o oko devet hiljada metara kubnih otpada. Tu su stabla, plastika i drugi plutajući otpad koji je ranije zadržavala zaštitna mreža Eko centra.

"Otpad ne može dalje od brane, HE “Bočac” neće dozvoliti dalji prolaz otpada i to ni na koji način ne utiče na rad hidroelektrane"– kaže Milanović.

Najveći problem biće, kaže Milanović, obezbjeđivanje novca za čišćenje otpada, jer sredstva koja hidroelektrana ima u svom redovnom godišnjem planu za tu namjenu neće biti dovoljna.

Direktor HE “Bočac” navodi da bi u rješavanje ovog problema trebalo da se uključe opštine koje se nalaze nizvodno od hidroelektrane, jer ovo nije problem koji dotiče samo hidroelektranu ili jedan grad ili opštinu.

045397

(RTRS)

Plutajući otpad koji je sakupljala eko mreža dolazi iz Federacije BiH. Mreža Eko centra Bočac godišnje je sakupljala oko 10 hiljada metara kubnih plutajućeg otpada.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!