OBJAVLJENI NOVI REZULTATI EUROSONGA, EVO KOJA DRŽAVA SLAVI: "Mi smo pravi pobjednici!

Kiosk
OBJAVLJENI NOVI REZULTATI EUROSONGA, EVO KOJA DRŽAVA SLAVI: "Mi smo pravi pobjednici!
.

Prema novim rezultatima, Makedonska Tamara Todevska je dobila najviše bodova žirija

Europska radiotelevizijska unija priznala je da je da je pogriješila prilikom zbrajanja bodova tokom objave rezultata žirija u ovogodišnjem finalu Eurosonga. Naime, bjeloruski žiri je svojim brbljanjem prije finala natjerao EBU da ga raspusti zbog čega se trebao naći alternativni način kako stvoriti rezultate žirija, prenosi portal Eurosong.hr.

p079nlnw

(Eurovisionworld)

Rezultati žirija napravljeni su tako da su uzeli zemlje iz istog pota kao i Bjelorusija (Armenija, Rusija, Gruzija i Azerbajdžan), vidjeli kako su oni glasovali za finaliste te izračunali prosječne rezultate. No, umjesto da su nagradili prvih desetero, na tablici rezultata tokom finala bodove su dobile zemlje koje su bile u zadnjih 10.

ukraine-2019-vidbir-jury-panel

(Eurovisionworld)

Tako je došlo do promjene rezultata. Iako je Holanđanin Duncan Laurence i dalje na prvom mjestu, razlika između njega i Talijana Mahmouda smanjila se na 26 bodova. Švedska je sa šestog mjesta došla na peto, a Norveška s petog na šesto.

duncan-laurence

(Printscreen)

Makedonska predstavnica Tamara Todevska je na sedmom mjestu, ali je zbog novog zbroja glasova dobila najviše bodova žirija.

“Pobijedili smo prema glasovima žirija!”, napisala je na Twitteru. Šveđaninu Johnu Lundviku, koji je prema starim rezultatima bio prvi prema glasovima žirija, poručila je da su oboje pobjednici.

Ne propustite