Kako organizirati ormar u 30 minuta

Sve za dom
Kako organizirati ormar u 30 minuta
Ponekad imate samo 30 minuta, a vi mislite da ne možete ništa učiniti. Ovdje sam da vam kažem da možete organizirati svoj ormar u 30 minuta. Nećete organizirati cijeli ormar, ali ćete napraviti ozbiljan posao.

Ponekad imate samo 30 minuta, a vi mislite da ne možete ništa učiniti. Ovdje sam da vam kažem da možete organizirati svoj ormar u 30 minuta. Nećete organizirati cijeli ormar, ali ćete napraviti ozbiljan posao.

Evo kako organizirati svoj ormar u 30 minuta:

1. Izvucite sve prazne vješalice.

Iz nekog razloga, vjerovatno svi imaju tonu praznih vješalica u najudaljenijijem kutku ormara, pa ih je najbolje grupirati i staviti npr. na desnu stranu ormara.
Također uklonite sve puknute vješalice ili ako odjeću možda nosite na kemijsko čišćenje, uklonite plastične vrećiće koje su ogrnute preko odjeće. Zašto? Zato što kemikalije nakon čišćenja treba držati što dalje od odjeće.

2. Sortirajte

Ne morate sortirati baš striktno po bojama, ali vam je najjednostavnije sortirati tamno rublje sa tamnim, svijetlo sa svijetlim i hlače s hlačama, haljine s haljinama, košulje s košuljama itd.

3. Razdvojite ljetnu i zimsku odjeću

Izvadite sve ono što nećete nositi u narednih 6 mjeseci. Na ljeto će to biti vuneni džemperi haljine, u jesen i zimu će biti majice, kratke hlače, itd. Svu tu odjeću koju ne namjeravate nositi u skoro vrijeme spremite u plastične posude.

4. Rasporedite modne dodatke

Sav nakit koji nosite često premjestite negdje naprijed da  vam je lakše doći do njih i da ne pravite nepotreban nered svaki put tražeći iste stvari. Isto vrijedi i za cipele i torbe.

5. Dajte sebi rok

Vrlo je važno raditi u određenom, zadanom periodu, npr. 30 ili 40 min da se ne bi zadržavali na nepotrebnim detaljima. Dosta puta se dogodi da sve stvari izvadite, sjednete na pod i počnete gledati kad ste i gdje nešto kupili i onda od čišćenja ništa.

Spremite se psihički i fizički za detaljno čišćenje ormara, a ovo uređivanje od 30 min vam može pomoći da ormar osvježite

Ne propustite