POKAZALI ZASTAVU PALESTINE NA EUROSONGU U IZRAELU, A SAD IM PRIJETE ZATVOROM: Islanđani bi zbog ovog mogli završiti IZA REŠETAKA! (VIDEO)

Kiosk
POKAZALI ZASTAVU PALESTINE NA EUROSONGU U IZRAELU, A SAD IM PRIJETE ZATVOROM: Islanđani bi zbog ovog mogli završiti IZA REŠETAKA! (VIDEO)
.

Izraelski mediji pišu da se ovakve provokacije mogu tumačiti kao akt neprijateljstva prema državi Izrael

Islandski predstavnici, grupa Hatari, pobrinula se za popriličan skandal na Eurosongu. Naime, nakon što su voditelji Islandu dodijelili 186 zarađenih bodova od publike, članovi grupe su pokazali zastavu Palestine. Uslijedile su salve zvižduka, a navodno su u zrak letjeli i neki predmeti. Na videu koji su na društvene mreže stavili iz grupe Hatari vidi se i pripadnik službe osiguranja koji zahtijeva da predaju zastave koje su imali, piše Eurosong.hr.

Kako pišu izraelski mediji, ovakve se provokacije mogu tumačiti kao akt neprijateljstva prema državi Izrael zbog čega bi “provokatori” mogli dobiti ne samo novčane, nego i zatvorske kazne.

Ako se pokrene istraga protiv Hatarija, bit će im zabranjeno napuštanje Izraela do njenog okončanja. Podsjetimo, Hatari je i najavio da u Izrael stiže poslati poruku podrške narodu Palestine, što je već od samih početaka naišlo na negodovanje u zemlji domaćinu ovogodišnjeg natjecanja.

Navodno je i izvršni supervizor Eurosonga, Jon Ola Sand osobno tražio od članova grupe da se suzdrže od provokacija. Ipak, to nije urodilo plodom.

Ne propustite