GAJSTAJBAJTER ŽIVI U ŠVICARSKOJ I DIJETE MU IMA 50 PARI PATIKA: Kad su Srbi to vidjeli pripremili su mu HLADAN TUŠ, teško će se oporaviti!

Kiosk
GAJSTAJBAJTER ŽIVI U ŠVICARSKOJ I DIJETE MU IMA 50 PARI PATIKA: Kad su Srbi to vidjeli pripremili su mu HLADAN TUŠ, teško će se oporaviti!
.

Većom cijenom na etiketi odjeće raste vrijednost djeteta u školi - u to su novobogataši ubijedili sebe i svoju djecu.

Nameću se sistemi vrednosti prema potrošenom novcu, a djeca se mjere sa vršnjacima bogatih roditelja. S obzirom na to da prosječna domaća plata nema šanse da isprati potrebe nijednog člana porodice, ovakav stil uglavnom stiže od onih koji rade, šta god, u stranim zemljama.

"Moja djeca imaju po 50 pari patika... Al' sama zarađuju... Švica je Švica - napisao je Goran juče na portalu Telegrafa ispod vijesti o novoj "igri" u srpskim školama, u kojoj se đaci skidaju do gole kože da dokažu da nose originale, a patike moraju da budu skuplje od 20.000 dinara.

Ostatak svijeta, međutim, na ovaj trend gleda sa sablažnjavanjem.

Uslijedio je odgovor koji potvrđuje tezu da se mahom razmeću oni koji iza fasade muku s novcem muče i odriču mnogočega, a oni koji najlagodnije žive nemaju potrebu za brojanjem, već ulažu u budućnost i obrazovanje. Evo njegovog brutalnog odgovora:

- Hajde, ne lupaj.

euri

- To je i jedan od razloga zašto je nama u Srbiji omladina uništena - gastabajteri!

- Izvadite praziluk prije nego sto bilo sta pomete o nama koji živimo ovdje. Ja živim u Srbiji, ali radim za inostranstvo i sigurno zarađujemo nas dvoje (dijete je malo) mnogo više nego što Vi i Vaša porodica ukupno zarađujete.

- Razlika je što mi nismo ni u kreditu, ni u privatnom stanu, niti trošimo nasljedstva, niti nam je neko nešto obezbijedio, a automobile i ostali vozni park kupimo čisto zarađenim kešom, a ne lizingom pod kojim je cijela EU.

- A vi, roditelji, djecu podstičite da uče jezike i rad na računaru, pa će, bez obzira na ove krvopije na vlasti, zarađivati pošteno, i plaćati porez njima a raditi za strance. Batalite ove što ribaju toalete Švabama, a ovde se prave da kraljevski žive tamo (dok im ne zatražite novac).

(Novi.ba/Telegraf.rs)

Ne propustite