Ukusni italijanski fornetti sa špinatom

Kuharica
Ukusni italijanski fornetti sa špinatom
Pripremite ovo ukusno jelo vrlo jednostavno u vašem domu...

Sastojci:

2 dl kiselog vrhnja,

2 kašike mlijeka,

pola kašičice soli,

pola kašičice bibera,

450 g špinata,

2 kašike gruyere sira,

2 kašike parmezana,

4 mlada luka,

1 jaje,

500 g lisnatog tijesta.

 

Priprema:

Razvaljajte lisnato tijesto u oblik pravougaonika i podijelite ga tupim nožem na kockice. Kockice u svakom drugom redu izrezbarite nožem.
Za fil izmiješajte vrhnje, mlijeko, so i biber. Umiješajte špinat, sireve i sjeckani luk. Na “čiste” kockice u sredinu stavite fil pa preko njega preklopite izrezbarenu stranu.
Izrežite fornette, slažite u lim obložen papirom za pečenje, premažite jajetom i pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

Ne propustite