ČITAV ŽIVOT POGREŠNO KORISTIMO FRIŽIDER: Zašto nam ovo niko prije nije rekao?
Kvari vam se hrana? Nikada nemate mjesta u frižideru? Evo gdje zapravo griješite.
Ukoliko želite da sačuvate što duže svježinu svojih namirnica, onda vam bukvalno treba uputstvo za upotrebu frižidera.
![]()
Otkrivamo vam trik, koji će riješiti sve vaše probleme sa skladištenjem hrane.
Prostor u frižideru je ponekad potpuno nemoguće iskoristiti na pravi način, prenosi Telegraf.
Ipak, postoje neki prijedlozi kako da se domaćicama olakša život.Ovo je vjerovatno najbolji mogući način za pakovanje namirnica u frižider. Na taj način će hrana duže ostati svježa, a prostorće biti kvalitetno iskorišten.
Na gornju policu uvijek stavite proizvode, koji imaju određen rokom trajanja i zahtijevaju stabilnu temperaturu. Tu se prvenstveno misli na namirnice koje se koriste za doručak, kao što su sir, voćni jogurti, mesne prerađevine.
![]()
Na srednju policu je najbolje da smestite kuhano meso i ostatke obroka, koje bi trebalo da spakujete u male kutije.
Donja polica, koja je ujedno i najhladnija, neka vam bude rezervisana za sirovo meso, mlijeko u tetrapaku i jaja.
U pregrade koje se nalaze sa strane frižidera poredajte sokove, majonez i konzervirane stvari.
Preporučljivo je da se voće i povrće čuva u donjim ladicama, kako bi zadržalo svježinu.
Takođe, izbjegavajte ostavljanje hljeba ili vina na vrhu frižidera, jer će tako zbog toplote brzo da se pokvari.