Izblijedite požutjelu ili posivjelu odjeću

Sve za dom
Izblijedite požutjelu ili posivjelu odjeću
Za početak trebate znati prvo i osnovno pravilo - bijela odjeća se nosi samo jednom! Na njoj se vidi sve, od prašine do znoja. Čak i ako slijedite sva pravila o čuvanju bijele odjeću bijelom, ona i unatoč svemu tome još uvijek može požutjeti tijekom vremena. Žutilo se često pojavljuje na odjeći koja je pohranjena nepropisno, npr u kutije ili na drvene police. Dakle, što učiniti?

Za početak trebate znati prvo i osnovno pravilo - bijela odjeća se nosi samo jednom! Na njoj se vidi sve, od prašine do znoja.

Čak i ako slijedite sva pravila o čuvanju bijele odjeću bijelom, ona i unatoč svemu tome još uvijek može požutjeti tijekom vremena. Žutilo se često pojavljuje na odjeći koja je pohranjena nepropisno, npr u kutije ili na drvene police. Dakle, što učiniti?

Prvi korak je prati odjeću sa mješavinom tople vode i izbjeljivača na bazi kisika. Bijelu odjeću potopite u otopinu i ostavite ih tako preko noći. Zatim ih operite u perilici kao i obično, samo dodajte pola šalice destiliranog bijelog octa. 
Također možete dodati plavilo za pranje i ispiranje vodom kako bi odjeća bila svijetlija. Samo slijedite upute na boci.  Postoji još jedan prirodan način izbjeljivanja. Narežite limun na deblje kolute i prelijte s toplom vodom u lavoru. Potopite bijelu odjeću i pričekajte da stoji do dva sata. Operite odjeću strojno na 40 stupnjeva.

Ako niti jedan od ovih načina vašu odjeću nije učinio dovoljno bijelom možete koristiti sredstvo na uklanjanje boja. Imajte na umu da je to najsigurniji put, ali isto tako da bi sve ispalo kako treba, odjeća mora biti jednobojna. Dakle ako ima nekih ukrasa i šara, ova se metoda ne preporučuje.

Ako je moguće, sušite odjeću vani na suncu. Ultraljubičaste zrake sunca će vam pomoći da se izbijeli odjeću.

Klor se može se koristiti na pamučnim tkaninama. Međutim, prekomjerno korištenje klora zapravo može uzrokovati to da odjeća požuti. Koristite klor samo ako znate kako se to radi pravilno.

Ne propustite