Harry Potter: Gdje je danas poznata družina čarobnjaka? (FOTO)

Nekad i Sad
Harry Potter: Gdje je danas poznata družina čarobnjaka? (FOTO)
Evo šta rade i čime se trenutno bave neki od njih.

Tom Felton. Nakon što je u osam nastavaka ”Harry Pottera” upečatljivo odigrao zloću Draca Malfoya, Tom je glumio u pet filmova i izuzetno je zadovoljan svojom karijerom. Igrao je sa Jamesom Francom u ”Rise of the Planet of Apes”, prošle godine je snimio dramu ”Ghosts of the Pacific”, a gledali smo ga i u prvoj sezoni krimi serije ”Murder in the First”. Uz glumu, Felton povremeno snima pjesme koje sam komponuje i piše.

har1

Emma Watson. Svoje fanove ali i kolege Emma je zadivila diplomiravši na prestižnom univerzitetu ”Brown”, na kome je završila studije engleske književnosti, i to kao jedna od najboljih u klasi. Diplomu je uspjela da dobije uporedo sa profesionalnim angažmanima, kojih je bilo dosta nakon uloge pametne Hermione, Harijeve najbolje prijateljice koja ju je proslavila. Gledali smo je u filmovima ”The Perks of Being a Wallflower” i ”Noah”, ali i u kampanji modne kuće ”Burrbery”. Gledaćemo je i u ulozi Ljepotice u bajci ”Ljepotica i Zvijer”. Jula prethodne godine proglašena je za jednog od UN Godwill  ambasadora.

har2

Daniel Radcliffe. Popularni Daniel Radcliffe je zvijezda engleske mini serije ”A Young Doctors Notebook”, čija je druga sezona počela da se emituje u decembru 2014. godine. Momak koji se proslavio ulogom Harry Pottera je sa velikim uspjehom nastupao u pozorištu. Krajem prošle godine je završio snimanje filma ”Frankenštajn”, horora u kojem igra Frankenštajnovog asistenta Igora a partner mu je James McAvoy. Ali to nije sve! Daniel već snima dva nova filma, dramu ”Brooklyn Bridge” i triler ”Tokyo Vice”, a gledali smo ga i u filmu ”Horns” gdje tumači glavnu ulogu.

har3

Rupert Grint. Za razliku od njegovih drugara iz ”Harry Pottera”, karijera riđokosog glumca nije toliko uspješna. Nakon uloge Rona Weasley-a, Harijevog najboljeg prijatelja, igrao je u punk rock drami ”CBGB” i seriji ”Super Clyde”, koja je prošla nezapaženo kod publike. Prošle godine je pozajmio glas junaku crtanog filma ”Postman Pat: The Movie”. Od septembra živi u Njujorku jer je dobio angažman na Brodveju u komediji ”It’s Only a Play”.

har4

Bonnie Wright. Simpatičnu glumicu je proslavila uloga najmlađeg člana čarobnjačke porodice Weasley, Ginny koju je počela da igra sa deset godina. Danas ima 23 godine i karijera joj ide uzlaznom putanjom. Nedavno je snimila komediju ”Those Who Wander”, a sprema se da sa Douglasom Boothom radi film ”Geography of the Heart”. U crtanom filmu ”Legende iz Oza: Povratak Doroti” pozajmila je glas princezi iz Oza.

har5

Izvor: szpress.me

Ne propustite