O ovim KROFNAMA bruji cijeli svijet: Preukusne i NE UPIJAJU ULJE!

Kuharica
O ovim KROFNAMA bruji cijeli svijet: Preukusne i NE UPIJAJU ULJE!
Lako se prave, a ukusne su.

Lako se prave, a ukusne su.

Sastojci:

650 gr brašna, 30 gr kvasca, 1 kašičica šećera, malo soli, 200 ml mleka, 3 žumanceta, 100 ml ulja, korica limuna

Priprema: 

Kvasac potopiti u toplom mlijeku, dodati šećer i malo brašna. U činiju ili mikser staviti brašno, dodati kvasac koji je nadošao, žumanca, mlijeko, ulje so, i koricu limuna i dobro izmijesiti tijesto. Ostaviti da poraste oko 30 min, pa razviti oklagijom 1 cm debljine. 

Vaditi krofne, ali sredinom bušiti sa malom čašicom, ako nemate original spravicu za te krofne. Ređati na podmazan poslužavnik, pokriti kesom i ostaviti opet da odmaraju oko 15 min. 

U dublju šerpu sipati ulje, i zagrijati ne jako, staviti nadošlu krofnu, samo je okrenuti i poklopiti. Malo šerpu prodrmati. Pržiti sa obje strane. 

Vaditi na upijajuću salvetu. Uvaljati u prah šećer, možete dodati vanilin šećer. Uživajte u najboljim krofnama. 

Ne propustite